Fra mandag kan du låne gratis EL-sykkel på BUA

Gisnås, Geir Endret:25.06.2020 14:05
BUA%20kopi

​Fra mandag kan du låne EL-sykler gratis på BUA.

​Fra mandag kan du låne EL-sykkel gratis på BUA. Det er et samarbeid mellom BUA og Rana kommune, der målet er å redusere utslipp av klimagasser.

Prosjektet har en kostnad på en halv million kroner.

Rana kommune har kjøpt inn 10 EL-sykler til 250 000 kroner. Disse vil fra mandag kunne lånes gratis ved BUA, som skal administrere ordningen. Syklene kan lånes i inntil 2 uker. Aldersgrensen for å låne EL-sykler er 18 år.

Dette er et prøveprosjekt over ett år. Blir ordningen populær, som i mange andre kommuner, så vil BUA overta syklene og fortsette utlånet.

Rana kommune har fått støtte fra Klimasats, miljødirektoratets støtteordning til kommer og fylkeskommuner som ønsker å gi et bidrag til et bedre klima og miljø ved å sette i verk tiltak som kan redusere utslippet av klimagasser.

bua1 kopi.jpg

Styreleder Trond Olsen, rådgiver Iselin Esp Pettersen Rana kommune, og Vim Kok, daglig leder ved BUA, med én av de ti syklene som er kommet til BUA.

Opprettet: 25.06.2020 13:29