Mulighet for månedlige fakturaer

Olsen, Connie Slettan Endret:06.01.2020 10:52
faktura1

​Fra nyttår kan du motta månedlige fakturaer på kommunale avgifter.

I mange år har husholdninger i Rana mottatt faktura på kommunale avgifter to ganger i året. Fra 1. januar 2020 endres dette til fire ganger i året. Samtidig innfører kommunen fleksibel fakturering. Det betyr at du kan inngå avtale om månedlig fakturering.

Hva må du gjøre?
For å inngå avtale om månedlig fakturering må du kontakte kommunen. Det gjør du på følgende måte:

Du må også inngå avtale om e-Faktura og/eller AvtaleGiro. Det gjør du selv i nettbanken din.

Hva skjer hvis du ikke inngår avtale?
Hvis du ikke kontakter kommunen om ny avtale, vil du motta faktura på kommunale avgifter fire ganger i året med følgende terminer:

• termin 1: perioden 1. januar - 31. mars
  • termin 2: perioden 1. april - 30. juni
  • termin 3: 1. juli - 30. september
  • termin 4: 1. oktober - 31. desember

Begrensninger
For eiendommer med små avgifter er det satt følgende begrensninger for termininndeling:

• Eiendommer med kommunale avgifter på under 1 000 kroner per år faktureres for hele beløpet ved en av terminene.
  • Årlig avgift inntil 2 000 kroner faktureres over to terminer.

Ordningen om fleksibel fakturering av kommunale avgifter er vedtatt av kommunestyret og vil bli evaluert innen utgangen av 2021.

Opprettet: 28.11.2019 16:37