Etablerer Newton-rom i Mo i Rana

Olsen, Connie Slettan Endret:17.01.2020 11:30
Newtonrom%20-Mo%20i%20Rana

Foran fra venstre Solrunn Lian, prosjektleder FIRST Scandinavia, Lillian Nærem, kommunaldirektør Rana kommune. Bak fra venstre Bjørn Audun Risøy, styreleder Vitensenter Nordland, Torbjørn Aag, fungerende daglig leder Vitensenter Nordland, Stein Elstad, daglig leder FIRST Scandinavia og Pål Stian Sjåvik, skolesjef Rana kommune.

​Rana kommune, FIRST Scandinavia og Vitensenter Nordland har signert avtaler om å etablere Newton-rom i Mo i Rana.

Newton-rommet etableres som en del av Vitensenter Nordland. FIRST Scandinavia skal i samarbeid med Rana kommune og Vitensenter Nordland tilrettelegge tematiske undervisningsopplegg i Newton Mo i Rana innen naturvitenskap, matematikk og teknologi som er forankret i lærerplanen.

- Å etablere et Newton-rom på 160 m2 i et nytt regionalt vitensenter på 3200 m2 er på mange måter et nasjonalt pilotprosjekt fordi dette er unikt i Norge med denne samlokaliseringen. Barnehager, skoler og universitet vil få en attraktiv arena og et viktig supplement til undervisningen i hverdagen. Her skal man kunne lære, leke og eksperimentere innen naturfagene, sier Stian Elstad i FIRST Scandinavia, kommunaldirektør Lillian Nærem i Rana kommune og Torgjørn Aag i Vitensenter Nordland.

Newton-rommet åpner i løpet av andre halvår 2020.

Opprettet: 17.01.2020 11:17