Digital skolehverdag – nettbrett til alle elevene

Jørgensen, Kari Endret:07.05.2018 13:28
nettbrett

​Signering av avtale med Atea A/S om leasing av nettbrett over 3 år for alle lærere og elever

​Skoleavdelingen i Rana kommune gjennomfører nå prosjektet «Digital Skolehverdag», som har som mål å skape en ny digital plattform for videre utvikling av Ranaskolen. Prosjektet er en del av realiseringen av Rana kommunes Digitaliseringsstrategi, og Oppvekst og Kultur sin egen IKT-strategi for skolene i Rana.

​Prosjektet innebærer en satsing der alle elever i grunnskolen, og ansatte lærere på alle skolene, får sitt personlige nettbrett. I tillegg vil data-nettverkene på alle skolene bli oppgradert.

De ansatte lærerne har allerede fått utdelt sine nettbrett og skolene gjennomfører nå i vår opplæring og testing av de nye verktøyene. Selfors Barneskole vil være pilotskole fra 1.mai 2018, og elevene der vil få utdelt sine personlige nettbrett tidlig i mai. I pilotperioden vil skolene i samarbeid med Rana kommunes IKT-avdeling, gjennomføre ulike tester. Alle skolene vil være operative fra ca 15. august, og elevene på alle skolene vil få utdelt sine personlige nettbrett i forbindelse med oppstarten av skoleåret 2018/2019.

Nettbrettene for elvene vi inneholde varierte produksjons-apper som vil gi elevene ulike muligheter til å løse ulike arbeidsoppgaver. Eksisterende læringsressurser vil fremdeles brukes gjennom nettleser. Skolene starter med å bruke Office 365, noe som gir mulighet til samskriving, skylagring og nedlasting av apper til flere digitale flater.

Digitale ferdigheter er et avgjørende redskap for læring i alle fag og en ny 1:1 ordning vil kunne gi bedre muligheter for å tilegne seg kunnskap ved hjelp av video, opplesing og bilder. Læringsbrettet er med på å gi muligheter til å bearbeide kunnskap gjennom kreativt arbeid, samarbeid og formidling. Variert undervisning gir økt mulighet til mestring og hver elev kan velge den læringsstrategien som passer best.

I forbindelse med denne satsingen vil Rana kommune inngå en avtale med Atea AS om leasing av nettbrett over 3 år for alle lærere og alle elever. Totalt vil leveransen omfatte 3600 nettbrett, og kontrakten har en verdi på ca 10 millioner kroner over 3 år.

Avtalen ble signert mandag 7. mai 2018.

Opprettet: 07.05.2018 13:18