Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
 Lytt til tekst        
Undermeny
  • Siste

Byggeskikkprisen i år går til Skillevollen 25 27 Borettslag

Nilsen, Dag Arnfinn Endret:15.10.2020 15:08
Skillevollen%2025%2027%20Borettslag

​Et enstemmig utvalg for miljø, plan og ressurs i Rana kommune mener Skillevollen 25/27 Borettslag er en verdig vinner av årets byggeskikkpris.

​Det nye borettslaget består av en ny, konsentrert boligbebyggelse med boenheter på rundt 100 – 150 m2 i fire frittliggende tomannsboliger med parkering under bakken. Parkeringskjelleren har innkjørsel fra Feiselbakken, mens inngangspartiene til hver boenhet ligger vendt mot Skillevollen på gatenivået over. Området her er etablert med belysning, stier, nedgang til parkeringskjelleren og integrert avfallshåndtering som skaper et tunmiljø i en fint utformet kantsone mot veien. Byggene integrerer seg dermed som en naturlig del av den omkringliggende villastrukturen med mellomrom og utsyn over Båsmoen med Ranfjorden og fjellene i det fjerne.

De fire husene er utformet med flate tak og to tilbaketrukne, mindre tredjeetasjer på hver tomannsbolig. Dette i samspill med materialbruk, fargevalører, vindusutforming og fasadevariasjoner gir et nyskapende, moderne tilskudd til området og hever forventningene til hva et nybygg kan og bør være i dag. Prosjektet skal ha honnør for å ta i bruk blågrønt tak på trappehuset til parkeringskjelleren.

Begrunnelse for tildelingen:

Skillevollen 25/27 Borettslag er et nyskapende og forbilledlig prosjekt som gir bokvalitet både til beboerne og til omgivelsene. Prosjektet gir stedet en urban fortetting med høy arkitektonisk kvalitet, og klarer samtidig å ivareta skalaen og terrengsnittet i et etablert område. Dette er en ny bygningstypologisk boligform for Rana, hvor det er etablert en felles garasjeløsning under bakken med oppdelte tomannsboliger i etasjene over.

skillevollen2.jpg
skillevollen3.jpg
skillevollen9.jpg
skillevollen6i.jpg
Opprettet: 15.10.2020 14:27