Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
 Lytt til tekst        
  • Siste

Busstopp i Sjøforsgata ved Sykehuset

Jørgensen, Kari Endret:25.04.2018 14:27
kart%20sjøforsgata

​I en artikkel i Rana Blad angående gebyr på busstopp ved sykehuset – har vi mottatt noen henvendelser fra publikum som har misforstått informasjonen i artikkelen. Vi ønsker derfor å komme med en oppklaring om hva som gjelder for området.

I forbindelse med ny bussrutestruktur ble det etablert en ny holdeplass ved sykehuset.

En busstopp skal ha 20 meter fri klaring til begge sider, både fremfor og bak skiltet. Dette for at bussen skal få plass til å stoppe. Det er forbudt å stanse nærmere enn 20 meter fra et offentlig skilt for busstopp i henhold til trafikkreglene.

§ 17. Stans og parkering
1.h. Det er forbudt å stanse på vegutvidelse for holdeplass for buss, drosje eller sporvogn eller nærmere enn 20 meter fra offentlig trafikkskilt for slik holdeplass. Unntatt er av- eller påstigning når den ikke er til hinder for buss, drosje eller sporvogn.

Parkerte biler i busslommen skaper problemer for bussen når den skal stoppe og dermed har det vært flere ganger at bussen har måttet stoppe midt i veien for av- og påstigning.

Kommunen har nå satt opp et skilt som viser hvor det er tillatt å parkere. Skiltet står 20 meter fra busstoppskiltet. Det er tillatt å parkere fra parkeringsskiltet og i kjøreretningen.

bil1.jpg Her står bilene lovlig parkert i henhold til skiltingen

 

bil2.jpg

Her står bilene ulovlig parkert. Man skal ikke stå parkert nærmere enn 20 meter fra offentlig skilt for busstopp

Opprettet: 25.04.2018 14:09