Blomsterpikene i Rana er i farta

Bratt, Tore Endret:04.06.2021 11:53
blomster1

​Blomsterpikene i Rana er snart i gang med å gjøre Mo i Rana til en fargerik oase denne sommeren. 30.000 planter venter på å bli satt ut i omgivelsene våre til felles nytelse i løpet av en forhåptenligvis vakker sommer.

​- Vi har 30.000 planter som vi skal plante ut, som vi har produsert sjøl. Men arbeidet er væravhengig. Det gode været den siste tida gjør at vi er litt foran ruta. Vi er begynt å rense opp i bedene rundt om kring, og gjøre klart for utplanting, forteller Anita Lauvås, anleggsgartner i Rana kommune.

Selger blomster

En god del av plantene selger de til næringslivet i Rana, som de har avtale med. Men mye skal pynte opp der kommunene har ansvaret for beplantning. I drivhusene for avklimatisering er planter allerede merket med hvor de skal, og navn på både eldresenter- og boliger er å se sammen med eksempelvis en kunde som Statkraft.

- Det har vært tørt den siste tida, så vi må vanne en del før vi starter utplanting, sier Anita som sammen med de andre blomsterpikene, Lise Gruben, Kristine Masterdalshei og Martine Kvernberg Martinussen gleder seg til å komme i gang ute.

Fire sesongarbeidere

Sammen med seg vil de ha fire sesongarbeidere, for det er mye som skal gjøres for det er ikke bare å plante ut, og ferdig med det. Det skal lukes og vannes og stelles i løpet av sommeren. Det er bare å glede seg til å ta turen rundt i et blomstervakkert Rana. Det kommer ikke av seg sjøl, det sørger blomsterpikene for.

Opprettet: 04.06.2021 11:39