Ansetter Ida Maria og Håkon Skog Erlandsen

Olsen, Connie Slettan Endret:16.07.2020 15:17
​Artistene Ida Maria og Håkon Skog Erlandsen ansettes i prosjektstillinger i Rana kommune.

Hva har artistene Ida Maria og Håkon Skog Erlandsen til felles? Jo, de er begge ansatt i Rana kommune for å løfte kulturlivet i Rana.

- Vi søkte etter én person til denne prosjektstillingen. Men da vi så søkerlisten og at navnene til både Ida Maria og Håkon sto der, måtte vi bare kaste rundt på planene. Vi er veldig godt fornøyd med at begge har takket ja til å være med å løfte kulturlivet i Rana, sier kommunaldirektør for oppvekst og kultur, Lillian Nærem.

Forsterke det som allerede er i Rana
Livskvalitet og mestring, vekstkraft og attraktivitet er mål Rana kommune jobber for å oppnå. Et steg på veien for å lykkes med dette er å gi barn og unge voksne muligheter for å utvikle sine talenter, etablere gode mestringsarenaer og skape bolyst gjennom gode kulturelle opplevelser.

- Helt konkret skal Ida Maria og Håkon kartlegge barn og unges ønsker og behov og etablere og drive et program for talentutvikling. De skal bidra til samskaping og vinn-vinn-situasjoner innenfor kulturmiljøet i Rana og være et supplement til alt det gode arbeidet som allerede skjer i kommunen. I tillegg skal de skape felles nettverk for kulturaktørene i Rana – og etter hver kanskje også på Nord-Helgeland, sier Nærem.

Løfte talenter
Ida Maria og Skog Erlandsen er begge ansatt i hver sin 50 prosent prosjektstilling i et halvt år, med mulighet for forlengelse i et halvt år.

- Dette gleder jeg meg stort til å ta fatt på, sier Ida Maria. - Jeg liker å jobbe med ungdom. Det inspirerer meg på alle måter, og jeg lærer selv mye nytt. Sammen skal Håkon og jeg bidra til å styrke de positive kreftene som allerede finnes i kulturlivet og vi skal løfte fram talentene, sier hun.

Kultur som satsingsområde
- I Rana er vi veldig flinke på å avholde festivaler hvor vi importerer kultur. Det er bra. Men vi bør også vise fram lokale talenter. Jeg er svært glad for at vi har en aktiv kommune som anerkjenner at kultur er et satsingsområde, sier Håkon Skog Erlandsen.

Opprettet: 16.07.2020 14:11