Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
  • Siste

18. og 19. april var Rana vertskommune for Sunne kommuner sin årlige nettverkskonferanse

Jørgensen, Kari Endret:23.04.2018 14:05
Åpning%20av%20ordfører%20Geir%20Waage

​Ordfører Geir Waage åpnet konferansen

​Temaet på årets samling var  "Folkehelse i alt vi gjør? Politikk og planlegging for bedre helse og trivsel".  Konferansen samlet folkehelsefolk fra hele landet som ville lære mer om hvordan vi kan skape gode og helsefremmende lokalsamfunn.

​ Konferansen hadde flere spennende innledere på besøk, og var delt inn i tre hovedbolker;

  • Etter ordførers åpning av konferansen fikk vi et tilbakeblikk fra en av folkehelselovens fedre, Bjarne Håkon Hanssen. Med foredraget «Velferdsstat under press, folkehelse som løsning» hadde den tidligere  helseministeren blikket på samfunnsutviklingen i velferdsstaten Norge, helseutfordringene som dominerer og samhandlingsreformens intensjon. Med samhandlingsreformen kom også folkehelseloven i 2012
  • Videre var det innlegg om ståa i Norge - hvordan kommuner og fylkeskommuner har løst oppgaven med folkehelsearbeidet
  • Så tok vi et blikk inn i fremtiden. Ordfører i Levanger var en av innlederne som snakket om samskaping som verktøy i fremtidens samfunnsplanlegging og folkehelsearbeid.

Rana ble medlem av Sunne kommuner i 2016, og bruker nettverket til å skaffe seg nyttig kompetanse og inspirasjon både i samfunnsplanlegging og i folkehelsearbeidet. Det ble to inspirerende, faglige og sosiale nettverksdager, og Rana kommune er stolt over rollen som vertskommune!!

Mer informasjon om nettverket Sunne kommuner (WHO`s norsk nettverk)  finner du på nettsidene

Opprettet: 23.04.2018 10:52