Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
 Lytt til tekst        
Undermeny
  • Siste

Åpnet Storsanddalsveien

Gisnås, Geir Endret:01.04.2020 00:01
snorklipping

​Ordføreren klippet over snora og åpnet 430 meter ny kommunal vei. 

​Storsanddalsveien på Gruben ble åpnet mandag 17. februar. Nå blir det enklere å komme seg mellom E-12 og Gruben sentrum.

Det var mange interesserte som hadde møtt fram da ordfører Geir Waage åpnet Storsanddalsveien på Gruben mandag. 

- Det er ikke så ofte vi har åpning av nybygd kommunal vei, fortalte ordføreren. 

Han kunne fortelle at Storsandalsveien er 430 meter. Budsjett var på 21 millioner kroner, og at man kom i mål innenfor budsjett.

Prosjektleder for kommunen har vært Tine Solbakk, byggeleder fra kommunen har vært Ida Johnsen Higraff. Entreprenør har vært  Øijord og Aanes Entreprenørforretning AS. 

- Veien ble regulert første gang i 1982. Det er et prosjekt som burde vært løst for lenge siden, men nå er veien endelig bygd. Den skaper en viktig tverrforbindelse mellom Storgata og E12, som igjen vil gi mindre gjennomgangstrafikk gjennom bydelssentrum. Veien er en viktig premiss for å kunne videreutvikle Gruben bydelssentrum, sa Waage, som pekte på at Storsandalsveien nå blir hovedadkomst til skole og allaktivitetshus.

- Med denne veiløsninga reduseres trafikken gjennom Storgata. Det vil gi et bedre bomiljø. Dette vil redusere støv og støy og bidrar til trafikksikre løsninger for både gående, syklende og bilister. Men viktigst av alt er at Storsandalsveien bidrar til målsettingen om å skape et attraktivt, innbydende og levende bydelssentrum på Gruben, sa ordfører Geir Waage og gratulerte de frammøtte med dagen og ny vei. 

storsanddalen_06 kopi.jpgOrdfører Geir Waage åpnet mandag Storsanddalsvein på Gruben. Helt til venstre på bildet; Tine Solbakk, som har vært prosjektleder. 

storsanddalen_05.jpg
Det var mange fremmøtte
storsanddal_01.jpg
Ordføreren fikk være den første som kjørte den nye veien

Opprettet: 17.02.2020 14:02