Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
 Lytt til tekst        
Undermeny

Luftkvalitet

Hansen, Hilde Sofie Endret:14.09.2015 10:16

Lokal luftkvalitet - oppdatert veileder

Veilederen om lokal luftkvalitet er nå oppdatert, slik at den er i tråd med dagens regelverk og andre aktuelle veiledere. Kommunen har ansvar for å sikre den lokale luftkvaliteten. Visamarbeider med andre aktører om dette.

Veilederen klargjør:

  • hvilke krav forskriften stiller
  • hvilke oppgaver som må gjennomføres for å etterlever forskriften
  • hvem som er ansvarlig for de ulike oppgavene

Den reviderte veilederen finner du her:

 
 

 Kontaktperson

Allan Berg
Tlf: 75145212

Luftkvalitet på nett
 
Les mer om luftkvalitet

 Om arbeidet

Generelt er luftkvaliteten i Mo i Rana god og har vist en stadig forbedring gjennom årene. Imidlertid fører perioder med fint og stabilt vær til for høye konsentrasjoner av luftforurensning vinterstid.

De periodevise høye konsentrasjoner av luftforurensning kan føre til betydelig helseproblemer for utsatte grupper som astmatiker, personer med lungesykdommer, hjerte-karsykdommer, eldre og barn.

Det er hovedsakelig utslipp fra industribedriftene i Mo industripark og oppvirvling av støv som skaper dårlig luftkvalitet i Mo i Rana.

Miljøvernkontoret i Rana kommune gir informasjon, råd og veiledninger om grenseverdier og problemområder i byen. Det utarbeides og publiseres måneds- og årsrapporter som viser status og utvikling for luftkvaliteten, som publiseres på luftkvalitet.info. Det er gjennomført flere undersøkelser på luftkvaliteten i Mo i Rana. 

Opprettet: 14.05.2013 13:05