Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
 Lytt til tekst        
Undermeny

Næringsutvikling

spsetup Endret:04.06.2020 08:38

Ønsker du å starte bedrift i Rana?

 

Mo i Rana trenger flere arbeidsplasser og vi hjelper deg gjerne for å komme i gang med nyetablering i Rana.

I Rana kommune er det etablert et eget utviklingsselskap (Rana Utvikling – RU) http://ru.no/ som ivaretar oppgavene som gründere og bedrifter trenger for å komme i gang eller for å komme videre. Vi kjenner til hvilke søknader som må til, hvilke regler du må kjenne til, og har tilgang på skjemaer og annet du kan trenge å sende inn. Vi har etablererkurs og vi har tilgang på fondsmidler du kan søke om for å komme i gang.

Vi arrangerer også gründerkurs, og en gang i året har vi gründeruka ( https://www.grunderukahelgeland.no/ ) som er et tiltak på hele Helgeland der vi samarbeider med nabokommuner og næringslivet om aktiviteter for deg som ønsker å skape nye arbeidsplasser.

Som du sikkert kjenner til er Mo i Rana historisk sett en industrikommune, men i dag er det over 100 bedrifter på den gamle jernverkstomta der Mo Industripark AS holder til (www.mip.no) I tillegg har vi et bysentrum med alle slags forretninger og et mangfoldig næringsliv og kulturliv. Vi har også mineralindustri og gruvedrift og en enorm virksomhet på havna, tilknyttet industrien. Mo i Rana havn er en av landets største eksporthavner.

Her er noen du kan kontakte direkte hvis du er under etablering eller vil vite mer om hva Rana Utvikling kan hjelpe deg med:

  •  Annfrid Olsen    prosjektleder    907 53 322
  • Allan Berg          prosjektleder    979 85 865

Du bør også kjenne til Innovasjon Norge Nordland: https://www.innovasjonnorge.no/nordland/  som har støtteordninger og som kan hjelpe med råd.

Ta gjerne også en titt på strategisk næringsplan for Rana kommune 

http://ru.no/andre-prosjekter/strategisk-naeringsplan.html

 ‭(Skjult)‬ Kontaktpersoner

Start med å konfigurere webdelen.
Opprettet: 13.05.2013 21:19