Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
 Lytt til tekst        

Ungdom

Jørgensen, Kari Endret:02.06.2015 10:11

Hvordan involvere unge i kommunereformen Forsiden til "Vår hjemplass, vår framtid" - ungdomsinvolvering i kommunereformen.

Unge har en rett til å bli hørt i avgjørelser som vil påvirke deres framtid - og skal derfor involveres i arbeidet med kommunereformen. Her er et hefte med konkrete forslag til hvordan dette kan skje.

I løpet av juni 2016 skal kommunene si sin mening om fremtidig kommunestruktur. Før dette skal innbyggerne gis mulighet for å gi sine innspill.  

 

Dette heftet gir ideer til hvordan man kan involvere ungdom i arbeidet med kommunereformen. Ideene har også overføringsverdi til involvering av ungdom i planarbeid generelt. Målgruppen er politikere, administrasjon, fagfolk og ikke minst ungdom selv.

Heftet har blitt til gjennom et arbeidsseminar med representanter fra ungdomsrådene på Helgeland, hvor de ga sine råd til hva en bør ta hensyn til og hvordan man kan legge til rette for ungdoms medvirkning og deltakelse i arbeidet med kommunereformen.

Rådene som gis er ment som eksempler og for å gi inspirasjon i arbeidet. Hva som er mulig og ønskelig kan variere fra kommune til kommune, og må tilpasses lokale forhold.

Det er derfor viktig at kommunen spør og planlegger medvirkningsprosesser sammen med ungdomsrådet i egen kommune.

Vår hjemplass - vår mening, ungdomsinvolvering i kommunereformen (for nett)

Vår hjemplass - vår mening (15 kb)

 Hjemmeside Samarbeidskommuner

lurøy kommune.pnghemnes kommune.pngnesna kommune.png
rødøy kommune.png hovedlogo_symbol_farger.jpg træna kommune.png
Opprettet: 16.04.2015 09:46