Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
Helse, sosial og omsorg

Nytt om barns arbeidsmiljø i skoler og barnehager

Helsedirektoratet og Utdanningsdirektoratet har revidert og laget to nye veiledere til forskrift om miljørettet helsevern i barnehager og skoler - én for skoler og én for barnehager​.

​Forum for miljø og helse utvikler i samarbeid med Helsedirektoratet også en nettside for ytterligere informasjon til kommuner og ​virksomheter knyttet til barn og elevers arbeidsmiljø – se http://veileder.fmh.no 

 

Forskrift om miljørettet helsevern i barnehager og skoler, skal være med å bidra til at alle barn og elever har et «arbeidsmiljø» som stimulerer til læring, fremmer helse og trivsel og forebygger sykdom, skader og ulykker.

Innholdet i veilederne er direkte relatert til bestemmelsene i forskrift om miljørettet helsevern i barnehager og skoler, og angir forutsetninger for god praksis. Disse kan gjerne brukes som en sjekkliste på at driften er i tråd med regelverket. Veilederne utdyper virksomhetens ansvar og plikter knyttet til det fysiske og psykososiale miljøet for barn og elever.

 

Klikk på bildene for å komme direkte til veilederne:


Ny veileder bhg.jpg       Ny veileder skoler.jpg    www.helsedirektoratet.no/miljo-og-helse-i-barnehagen
www.helsedirektoratet.no/miljo-og-helse-i-skolen


                                                   Gammel mhv-veileder.png

VeilederHMS

Det har lenge vært behov for en oppdatering av veilederen for barnehager og skoler fra 1998. De nye veilederne er kun tilgjengelig på nett og vil gjennomgå årlige oppdatering fremover.

​​Spørsmål?         

Kontakt Miljørettet helsevern på tlf. 75 14 44 59​