Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
 Lytt til tekst        
Undermeny

Skjema for melding og godkjenning

spsetup Endret:25.06.2018 14:06

Her finner du skjema for melding eller godkjenningssøknader for ulike typer virksomheter. Noen skjema fylles u​t og sendes elektronisk, mens andre må du skrive ut og sende inn til Rana kommune, postboks 173, 8601 Mo i Rana, eventuelt til postmottak@rana.kommune.no

Skoler og barnehager 

​Skoler og barnehager er godkjenningspliktige etter § 6 i forskrift om miljørettet helsevern i barnehager og skoler. Skoler og barnehager må gjennom​ en 2-trinns søknadsprosess der de i trinn 1 søker om uttalelse til planer for ny virksomhet eller nytt tiltak (ombygging/utbygging eller liknende), og i trinn 2 søker om godkjenning. 

icdocSøknadsskjema trinn 1.doc
icdocSøknadsskjema trinn 2.doc
icpdfSøknadsskjema trinn 1.pdf
icpdfSøknadsskjema trinn 2.pdf

Dagmamma

For dagmamma​ gjelder det samme regelverket som for skoler og barnehager, og dagmammavirksomheter skal også være godkjent. Bare send en e-post til postmottak@rana.kommune.no med kort beskrivelse av din dagmammavirksomhet og kontaktinformasjon så tar vi kontakt for å ordne med godkjenningen.​ Merk e-posten "Søknad om godkjenning av dagmammavirksomhet".

Tatovering og hulltaking

icgenSøknadsskjema for godkjenning av lokaler for ​tatoveringsvirksomhet og/eller hulltakingsvirksomhet.​ Dette gjelder også for frisører som har hulltaking.

Frisører, hudpleiere​, neglpleiere og liknende

icgen​Meldeskjema for frisører og hudpleiere.​ Frisører og hudpleiere har bare en meldeplikt til kommunen, det trengs ikke godkjenning hvis de ikke driver med hulltaking eller tatovering.

Solarium og solstudio

icgenMeldeskjema for solarium (dette er det samme som for frisører, hudpleiere, tatovører og liknende, så dersom du for eksempel er en frisør som i tillegg tilbyr solarium, så trenger du bare å fylle ut skjemaet én gang.)

I tillegg trenger vi opplysninger i henhold til strålevernforskriften, så alle som tilbyr solarium må sende inn følgende tilleggsskjema:

icpdfskjema vedlegg for solarier.pdf 

icdocxskjema vedlegg for solarier.docx

Solstudio og andre som tilbyr solarium har også meldeplikt til Statens strålevern. icgenLes mer på Statens strålevern sine nettsider.​

Basseng og badeanlegg

icpdf​Meldeskjema for basseng og badeanlegg​

Kjøletårn og luftskrubbere

icpdfMeldeskjema for kjøletårn, luftskrubbere og andre innretninger som kan spre legionellaforurenset aerosol.​

 

Asylmottak og hospitser

icpdfMeldeskjema for asylmottak.pdf
icdocxMeldeskjema for as​ylmottak.docx

Støyende virksomhet, bygge- og anleggsstøy

icpdfMelding om overskridelse av støygrenser ved bygg- og anlegg.pdf
icdocxMelding om overskridelse av støygrenser ved bygg- og anlegg.docx


Campingplasser, skadedyrbekjempere og andre virksomheter

Andre virksomheter som er meldepliktige etter § 14 i forskrift om miljørettet helsevern kan benytte seg av dette skjemaet:
icpdfMeldeskjema for meldepliktige virksomheter etter § 14

 

Opprettet: 14.05.2013 10:28