Det er familievennlige turmål i nærmiljøene som har størst betydning i folkehelsearbeidet. Polarsirkeltrimmen har fokus på disse turmålene. Noen av turene går i lett turterreng med fokus på utsikt og naturopplevelser. Det finnes også sykkelveger og turer egnet for rullestol og barnevogner

Registrer turene dine og delta i konkurranser

Polarsirkeltrimmen kan også brukes til enkle konkurranser. Polarsirkelen Friluftsråd har premiering for de som har flest antall turer og antall forskjellige turmål. Det blir trukket ut premier blant de som har registrert seg på www.telltur.no. I tillegg brukes den digitale registreringen til lokal premiering fra kommunene og lag/foreninger.

Hvem blir først og ta alle turene på en dag?

Anbefalt rekkefølge (eller motsatt rekkefølge):

Tjuvtrappa i Selforslia 

Startpunkt: Ved enden av Skogveien på Selfors.

Parkering: Ved startpunkt.

Beskrivelse av turen: Turen starter ved enden av Skogveien og tar ca 70 minutt tur/retur. Gå forbi Skihytta (Selfors ungdomslag) og kryss brua over Kvernbekken. Følg stien til Varmosletta. Følg skogsveien videre opp lia ca 2km til du passerer Kvernbekken engang til ved en bru på høyre siden, på enden av den sletten (ca 200m) kommer du til en veiskille, hold her til venstre på sti/vei med skilt til Tjuvtrappa.Gå så om lag 2km så er du fremme ved veis ende av stien. Denne turen er anbefalt om sommeren. 

Les mer om Tjuvtrappa på ut.no

Selforsfjellet i Selforslia 

Startpunkt: Ved enden av Skogveien på Selfors.

Parkering: Ved startpunkt.

Beskrivelse av turen: Turen starter ved enden av Skogveien og tar ca 45 minutt tur/retur. Gå forbi Skihytta (Selfors ungdomslag) og kryss brua over Kvernbekken. Følg stien til Varmosletta. Like før du går inn på Varmosletta følg skogsvei til høyre og gå litt nedover igjen til du kommer til merket løype til venstre mot Selforsfjellet. Følg stien videre opp lia til du kommer til gapahuken der trimkassa er. Denne turen er anbefalt om sommeren.

Les mer om Selforsfjellet på ut.no

Skarvatnet i Selforslia 

Startpunkt: Ved enden av Skogveien på Selfors.

Parkering: Ved startpunkt.

Beskrivelse av turen: Turen starter ved enden av Skogveien og tar ca 50 minutt tur/retur. Gå forbi Skihytta (Selfors ungdomslag) og kryss brua over Kvernbekken. Følg stien til Varmosletta. Følg stien videre opp lia til du kommer til Skaret, der er fortsetter du rett frem ca 1km til du er fremme ved gapahuken der trimkassa er. Denne turen er anbefalt om sommeren.

Les mer om Skarvatnet på ut.no 

 Gapahuken i Selforslia 

Startpunkt: Ved enden av Skogveien på Selfors.

Parkering: Ved startpunkt.

Beskrivelse av turen: Turen starter ved enden av Skogveien og tar ca 60 minutt tur/retur. Gå forbi Skihytta (Selfors ungdomslag) og kryss brua over Kvernbekken. Følg stien til Varmosletta. Følg skogsveien videre opp lia til du kommer til gapahuken der trimkassa er. Om vinteren er det oppkjørt skiløype. 

Les mer om Gapahuken i Selforslia på ut.no

Storhaugen i Selforslia 

Startpunkt: Ved enden av Skogveien på Selfors.

Parkering: Ved startpunkt.

Beskrivelse av turen: Turen starter ved enden av Skogveien og tar ca 80 minutt tur/retur. Gå forbi Skihytta (Selfors ungdomslag) og kryss brua over Kvernbekken. Følg stien til Varmosletta. Følg skogsveien videre opp lia. På veien opp passerer du gapahuken som er et fint utsiktspunkt. Fortsett veien videre opp til Statskrafts hus på Storhaugen der trimkassa er. Om vinteren er det oppkjørt skiløype. 

Les mer om Storhaugen på ut.no

Risfjellet i Selforslia 

Startpunkt: Ved enden av Skogveien på Selfors.

Parkering: Ved startpunkt.

Beskrivelse av turen: Turen starter ved enden av Skogveien og tar ca 120 minutt tur/retur. Gå forbi Skihytta (Selfors ungdomslag) og kryss brua over Kvernbekken. Følg stien til Varmosletta. Følg skogsveien videre opp lia. På veien opp passerer du gapahuken som er et fint utsiktspunkt. Fortsett veien videre opp til Statskrafts hus på Storhaugen. Deretter går man bak huset til Statskraft og fortsetter bakover og passerer Storflogdalen ved «overgangen». Gå lia rett opp på andre siden av dalen og ta til venstre mot Risfjellet og «gammel-linken» der trimkassa er. Om vinteren er det oppkjørt skiløype til Storhaugen. 

Les mer om Risfjellet på ut.no

Polarsirkeltrimmen er et samarbeid mellom Polarsirkelen Friluftsråd og folkehelsekoordinatorene i Træna, Lurøy, Rødøy, Nesna, Rana, Hemnes og Hattfjelldal kommune.