Et studie- og arbeidsliv i god balanse med et rikt fritidstilbud

Mo i Rana har et studie- og arbeidsliv i god balanse med et rikt fritidstilbud. Dette er en unik sammensetning som Rana kommune kan tilby deg og din familie. Mo i Rana er i vekst og er blant annet vertskap for Norges første battericellefabrikk "Freyr", som er under etablering. Flere tusen nye arbeidsplasser og innbyggere er ventet de nærmeste årene, og kommunen ønsker deg velkommen som innbygger og ny arbeidskraft!

Bredt spekter innen næringsliv og handel

Mo i Rana byr på et mangfold av spennende arbeidsplasser innen både offentlig og privat sektor. Vi har en verdensledende industri innen bærekraft og grønn omstilling, og flere høyteknologiske virksomheter. Spekteret av tilbud innen næringsliv, handel og service er stort.

Mer informasjon om næringslivet i Rana finner du hos Rana utvikling (ru.no)

Nasjonalparkkommune, landbrukskommune, reindriftskommune og grottekommune

I Rana er det unike muligheter for å nyte alt det naturen har å by på, og koble av fra bekymringer, stress og mas. Her kan du nyte stillheten på fjellet eller ved fjorden. Og ønsker du å oppleve den vakre skjærgården på Helgelandskysten, er veien dit kort.

 

Kanoer som ligger i strandkanten med Tomma i Bakgrunnen - Klikk for stort bildeKysten av Helgeland byr på muligheter for den som liker å padle. Marit Løvhaug

 Rana er en industrikommune, men ikke bare det. Rana er også en nasjonalparkkommune, landbrukskommune, reindriftskommune og grottekommune. Kommunen er i tillegg kjent som en festivalkommune. Her kan du nemlig oppleve flotte kultur- og festivalopplevelser året rundt. Som du sikkert forstår betyr et innovativt næringsliv og mulighetene for spennende jobber mye for oss som bor her. Men like viktig er det rike fritids- og kulturlivet vi har her i Rana.

 

Finn din drømmebolig! 

Ditt hjem skal være et sted hvor du og dine trives og har det bra. I Rana har du gode muligheter for å finne drømmeboligen. Her kan du kjøpe, bygge eller leie bolig; alt fra store hus ved fjorden med god avstand til naboen, til små eller store leiligheter i byen. Uansett hvor du velger å bosette deg vil du bo i umiddelbar nærhet til flott natur.

Familieliv

Å leve familielivet ditt i Mo i Rana er enkelt. Nye skoler er bygget til små og store elever, barnehagene er mange med høy kvalitet. På fritiden kan du boltre deg sammen med barna, eller alene, og nyte av et rikt kulturliv og en natur som inviterer til lek og moro. Også for en våghals. Det er kort avstand til det meste i kommunen - enten du skal holde på inne eller ute i fritiden, gå på skole eller frakte barn til og fra barnehage. Det enkle og trygge livet kan du dyrke her.

Besøke og oppleve Mo i Rana

Mo i Rana byr på ulike opplevelser, arrangementer, smaker og et rikt friluftsliv. Tilbudet er stort. Du kan ta eventyrlige utflukter til verdens vakreste skjærgård - Helgelandskysten - oppleve isbreer og unike grotter, eller du kan gå fine turer i våre vakre fjellområder. Driver du med jakt eller fiske finner du ikke et bedre sted å bo, arbeide og studere. Her kan du nyte fritidssyslene dine til fulle.

Skulle du bli sulten står også mulighetene for kulinariske opplevelser i kø. Og ta det med ro - vi hjelper deg gjerne med å planlegge og legge til rette for​ at du skal få utfolde deg.