Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
 Lytt til tekst        
Undermeny

Private avløpsanlegg

Jørgensen, Kari Endret:17.04.2020 08:10

Hvem må ha utslippstillatelse?

Har du en eiendom som ikke er tilknyttet avløp, men har innlagt vann? Da må du enten koble deg til offentlige avløpsledninger eller sørge for en godkjent renseløsning for utslippet. Her kan du lese mer om hva du skal gjøre, når du skal gjøre det - og hvorfor det kan lønne seg å samarbeide med naboen.


Tilsyn med private avløpsanlegg

Tilsyn med mindre avløpsanlegg er viktig arbeid for å oppnå god vannkvalitet i kommunen, det vil si at vannet egner seg for bading, fisking, drikkevann m.m. Gjennom arbeidet med EUs vanndirektiv har fokuset på opprydding i avløp i spredt bebyggelse i hele Europa økt.

Generelt er det mange gamle anlegg som ikke renser godt nok og som forurenser vannet. Målet er at alle boliger og fritidsboliger på sikt skal ha en avløpssituasjon i tråd med gjeldende forskrifter og rensekrav.


Slamtømming skal kun gjøres av HAF og den de har kontrakt med.

Alle private avløpsanlegg omfattes av kommunal slamtømmeordning. HAF organiserer slamtømmingen for kommunen, gjerne i regi av en underleverandør. Nå er det Perpetuum som gjennomfører slamtømmingen for HAF, og ingen andre har lov til å samle inn slam fra husholdninger eller fritidsboliger.
Opprettet: 31.10.2018 08:14