Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
 Lytt til tekst        
Undermeny

Vannmåler

Jørgensen, Kari Endret:25.06.2018 09:19
 

I følge Rana kommunes forskrifter skal alle eiendommer som ikke hovedsakelig brukes til boligformål ha vannmåler og betale etter målt forbruk. I bolighus er det opp til eier å vurdere om vannmåler skal monteres.

 

VANNML.JPGMed hensyn til vannmåler i bolig må fordeler og ulemper vurderes. For boliger med lite areal vil det ikke utgjøre stor forskjell, men har du derimot en stor bolig og bruker lite vann kan det lønne seg over tid å ha vannmåler.

De som velger å montere måler må selv ta konsekvensen hvis det har vært unormalt stort forbruk f.eks. pga. lekkasje i WC-sisternen. Reduksjon i beregningsgrunnlaget/forbruket gjøres bare hvis et godkjent kalibreringsfirma kan dokumentere at det har vært feil med måler.

Kort for egenavlesning utsendes en gang i året (juni). Abonnenten plikter å melde inn ny målerstand, som beskrevet på avlesningsskjema, innen 30.juni. Måleren er abonnentens eiendom, og alle omkostninger ved montasje og vedlikehold påhviler abonnent. Måler skal monteres av rørlegger, som sender melding til kommunen på fastsatt skjema. 

 

Opprettet: 24.09.2013 13:33