Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
 Lytt til tekst        
Undermeny

Hva må til for å sende inn en byggesøknad

Jørgensen, Kari Endret:31.08.2019 01:12
byggesøknad

Se film om hva som må til for å sende inn en byggesøkinad

Direktoratet for byggkvalitet har laget en film som gir boligeiere enkel informasjon om stegene man må igjennom for å søke om å bygge. Filmen gjør det enklere å forstå søknadsprosessen når du for eksempel vil bygge en garasje. 

 

 

Det er mye å sette seg inn i når man skal sende inn en byggesøknad, og det kan være krevende å forstå søknadsprosessen. Mange opplever at det tar lenger tid å få byggetillatelse enn de trodde på forhånd.

- Vi har laget en film som gjør det enklere for boligeiere å forstå hva de må sette seg inn i og hva som må være på plass for å få lov til å bygge, sier seniorrådgiver Ragnhild Olin Amdam.

Se filmen her

 

 

Veiviser forklarer søknadsprosessen

Direktoratet har også laget veiviseren «Åtte steg fra idé til ferdig søknad», som forklarer søknadsprosessen fra idé til ferdig bygning, og som utdyper stegene i filmen.

 

Enklere søknadsskjemaer for privatpersoner

Vi i har også laget nye søknadsskjemaer for privatpersoner som er enklere å fylle ut for mindre byggeprosjekter på egen eiendom. Disse skjemaene er også grunnlag for nye digitale søknadsløsninger som etter planen kommer på markedet i starten av 2019, slik at det blir enda enklere å komme gjennom søknadsprosessen.

 

Opprettet: 08.04.2019 14:07