Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
 Lytt til tekst        
Undermeny

Godkjente montører

Kvitnes, Bjørn Endret:29.05.2019 10:46

​Sertifiserte montører

Norsk Brannvernforening i samarbeid med Norsk Varme, har en sertifiseringsordning for montører som skal arbeide med ovn og pipe. Sertifiserte montører finner du på:

Det er ikke et krav om at montører skal være sertifisert, men sertifiseringen går god for at foretaket / montøren er kvalifisert.

Feietjenesten i Rana kjenner ellers til flere montører / foretak som kan ta på seg arbeid med ovn og pipe, og oppgir disse ved henvendelse. Vi kan imidlertid ikke anbefale noen foretak foran andre.

Hvem kan gjøre hva med ovn og pipe?

Ny ovn

Du kan selv sette inn ny ovn. 

Feietjenesten anbefaler allikevel at du får en kvalifisert montør til å gjøre arbeidet. Husk at alle forandringer på fyringsanlegg, for eksempel ny ovn og fjerning av gammel ovn, skal meldes til feietjenesten.

Enkle reparasjoner på pipe

Du kan også selv gjøre enkle reparasjoner på pipa, så lenge dette ikke forandrer selve pipa.

Enkle reparasjoner er for eksempel pussing av pipe og bytting av sotluke. Feietjenesten anbefaler også her at man bruker en kvalifisert håndverker til arbeidet.

Ny pipe og rehabilitering av pipe

Ny pipe og rehabilitering av pipe (sette rør i pipa) er søknadspliktige tiltak og skal gjøres av en kvalifisert montør.Opprettet: 29.05.2019 10:14