Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
 Lytt til tekst        
Undermeny

Nå gir ENOVA tilskudd til fjerning av oljekamin

Kvitnes, Bjørn Endret:30.12.2014 13:23
Lotus

​I praksis kan dette tilskuddet sees på som en mulighet for tilskudd til installering av ny rentbrennende vedovn. Tilskuddet er dog begrenset til tilfeller der ovnen erstatter en oljekamin.

​Fra den 5. januar kommer ENOVA med ett nytt enøk tilbud til boligeiere. Det gis nå tilskudd til blant annet fjerning av oljekamin og tank, når denne erstattes med en fornybar varmekilde, for eksempel vedovn.

Ta kontakt med feietjenesten for bekreftelse på at oljekaminen og tank er registrert, før denne eventuelt fjernes.

​Den 5. januar kommer ENOVA med et nytt enøk tilbud til boligeiere. Nå kan det blant annet gis tilskudd til fjerning av oljekamin og tank, når denne erstattes med en fornybar varmekilde, for eksempel vedovn eller varmepumpe.

Tilskuddet er direkte knyttet til fjerning av kamin og tank. Dersom man fjerner oljekamin og tank, kan man få støtte tilsvarende 25% av dokumenterte utgifter, begrenset oppad til kr 5000,-. Tilskuddet forutsetter at det blir montert en fornybar varmekilde til erstatning for oljekaminen, for eksempel rentbrennende vedovn eller varmepumpe.

Feietjenesten kan være behjelpelig med å skaffe dokumentasjon på tiltaket. Vi anbefaler at man tar kontakt med feietjenesten i forkant av fjerning av oljekaminen og eventuell tank, og kontrollerer at dette er registrert i feietjenestens journal. Dersom det installeres et nytt ildsted skal dette uansett meldes inn og registreres i feietjenestens journal for eiendommen.

Nytt ildsted kan meldes inn på e-post: bjorn.kvitnes@rana.kommune.no, på kommunens meldingstjeneste "Melding til kommunen" eller på tlf.: 75 14 58 05.

Les mer om de nye tilbudene fra ENOVA.

Opprettet: 30.12.2014 12:34