Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
 Lytt til tekst        
Undermeny

Feietjenesten godkjenner ikke lenger løse stiger

Kvitnes, Bjørn Endret:27.04.2018 09:37
Takstige

​Feietjenesten aksepterer nå bare godkjente takstiger

Fram til nå har Brann- og redningstjenesten akseptert at feierne i Rana benytter takstige uten typegodkjenning. Denne praksisen opphører nå.

​Bakgrunnen for at vi nå endrer praksis er en hendelse med fall fra tak, der alt tyder på at våre prosedyrer har vært fulgt.

Det stilles i utgangspunktet krav om at takstigerstiger skal være typegodkjent. Det vil si godkjente stiger beregnet for fastmontering i taket. 

Brann- og redningstjenesten i Rana har allikevel akseptert at feierne benyttet takstiger uten typegodkjenning, forutsatt at de ble kontrollert og vurdert som sikre. Dette har også omfattet løse takstiger, såkalte bøylestiger.

Denne praksisen opphører nå med øyeblikkelig virkning og inn til videre er det kun typegodkjente stiger som vil bli benyttet.

Dersom du ikke får det feiet på grunn av underkjent takstige, kan du ta kontakt for ny avtale om feiing så snart typegodkjent stige er kommet på plass.

Vi vil etter hvert gå gjennom våre prosedyrer og beskrive hva som eventuelt kan aksepteres av stiger uten typegodkjenning. Hovedprinsippet vil uansett være at sikkerheten må være minst like godt ivaretatt som for typegodkjente stiger.

Opprettet: 16.11.2017 14:33