Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
 Lytt til tekst        
Undermeny

Om Brann- og redningstjenesten

Kvitnes, Bjørn Endret:05.11.2015 10:36 Emneord (los) Brann- og eksplosjonsvern, Krisehåndtering
"Brann- og Redningstjenesten skal verne liv, helse, miljø og materielle verdier mot brann og eksplosjon, mot ulykker med farlig stoff og farlig gods og andre akutte ulykker."
 
Brann- og redningstjenesten i Rana er underlagt Tekniske avdeling og er en del av Bydrift i Rana Kommune.

Brann- og redningstjenesten ledes av brannsjef Frode Thomassen. Det er totalt 36 faste stillinger på brannstasjonen, herav 8 stillinger i forebyggende avdeling, 25 i beredskapsavdeling, 1 i kurs og serviceavdelingen og 1 renholder.
 
Brann- og redningstjenesten er innsatsstyrke under brann og andre ulykkes situasjoner. Men dette er bare en liten del av avdelingens oppgaver. I tillegg er vi pålagt en rekke andre lovbestemte tjenester. Vi har også er oppdrag for andre deler av Rana Kommune og det tilbys tjenester som ikke er regulert av lov og som både er rettet mot publikum og virksomheter.
 
Brann- og redningstjenesten har et aktivt bedriftsidrettslag. I tillegg til at medlemmene selv er aktive, har idrettslaget blant annet vært arrangør av NM på ski og NM på sykkel for brannfolk, samt NNM i fotball for brannfolk.

I tillegg til Brann- og redningstjenesten, er ambulansetjenesten i Rana stasjonert på brannstasjonen. Dette har hatt en betydelig gjensidig nytteeffekt i form av kompetanseutveksling og samhandling på skadested. Samlokaliseringen bidrar dessuten til å skape et godt sosialt fellesskap.
Opprettet: 21.05.2013 11:48