Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
 Lytt til tekst        
Undermeny

Om RVR

Kvitnes, Bjørn Endret:02.10.2017 09:50 Emneord (los) Brann- og eksplosjonsvern, Krisehåndtering, Naturskade, Vann og avløp
 

Restverdiredning er et samarbeid mellom brannvesenet og forsikringsnæringen. Tjenestens mål er å redde mest mulig verdier ved branner, vannlekkasjer m.m.

Spesialutrustede kjøretøy kan raskt komme fram til et ulykkessted. Bilene er utstyrt med pumper for å fjerne vann, vifter for å fjerne røyk, strømaggregat for nødstrømsforsyning m.m. Slik kan verdier for betydelige beløp reddes.

Se også RVR tjenestens nasjonale hovedside.

Det er forsikringsnæringen som står for finansieringen og driften av RVR-bilene. Tjenesten er gratis for deg som mottaker, forutsatt at forsikringen er i orden.

RVR er en førstehjelp før eventuelle skadesanneringsfirmaer kommer på banen.  Arbeidet har svært stor betydning for å redusere følgeskadene av en hendelse. RVR lønner seg.

Store verdier er berget siden tjenesten startet i 1987. I tillegg til økonomiske verdier vil muligheten til å berge gjenstander med affeksjonsverdi, elektronisk lagret data m.m. være vesentlig større med tidlig RVR. Andre oppdrag kan være å nød forsyne elektrisitet til virksomheter som er avhengige av energileveranse, for eksempel kylling farmer og fiskerioppdrett.

RVR-bilen som er utplassert i Rana dekker hele Helgeland. Bilen bemannes av mannskaper fra Brann- og Redningstjenesten i Rana. RVR tjenesten i Rana er blant landets mest aktive og utfører mellom 50 og 60 oppdrag pr. år.

RVR-tjenesten er i beredskap 24 timer i døgnet, hele året, og rekvireres gjennom brannvesenet og 110 sentralene eller brannvesenets vaktsentral (75 14 58 00).

 Eksterne lenker

Opprettet: 21.05.2013 14:51