Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
 Lytt til tekst        
Undermeny

Behov for utvidet barnehagetilbud

Indrebø, Kirsti Endret:21.08.2020 09:19
barnehage_red

Foresatte som er ansatt i bedrifter som er definert som samfunnskritiske kan under gitte forutsetninger ha krav på utvidet tilbud om barnehageplass for sine barn.

Barnehageeier er ansvarlig for å sikre at barnehagedriften skjer i samsvar med gjeldende lover og regelverk . Barnehageeier er derfor også ansvarlig for å sikre en forsvarlig drift som tar hensyn til smittevern, og for å sikre internkontrollrutiner i henhold til forskrift.

Samfunnskritiske funksjoner og utvidet tilbud

I koronavirusutbruddet har barnehageeier ansvar for å sørge for et barnehagetilbud til barn av foresatte i kritiske samfunnsfunksjoner eller virksomhetskritiske oppgaver. Liste over hvem som til enhver tid defineres som samfunnskritisk finner du på regjeringen sine sider: https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/liste-over-kritiske-samfunnsfunksjoner-fastsatt/id2693800/.

Slik søker du

  1. Foresatt fyller ut kartleggingsskjema.
  2. Arbeidsgiver fyller ut egenerklæringsskjema.
  3. Foresatt leverer karleggingsskjema og egenerklæringsskjema til styrer/eier.
  4. Styrer/eier behandler forespørselen.
  5. Dersom dere får tilbud om utvidet barnehageplass, vil barnehagen kunne be om en ukentlig oversikt over hvilke dager dere har behov.  


Dette må du huske på

Dere som har behov for et utvidet barnehagetilbud må må være bevisst på at ordningen ikke misbrukes, og at den aktuelle virksomheten inngår i definisjonen av samfunnskritisk.

Ta kontakt med din barnehage hvis du har spørsmål rundt dette eller trenger veiledning. 

Opprettet: 19.08.2020 13:28