Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
 Lytt til tekst        
Undermeny

Tusenbeinet

Winnberg, Mariann Endret:14.01.2019 10:57

​​​​​​​​​​​Tusenbeinet er en avdeling med 18 sprudlende, lærevillige​ 2 og 3 åringer.
Her jobber Silje, Alfhild, ​​Bente, Miriam og Saiad. P1010671.JPG

Gjennom utforsking og læring skal 3- åringen på Tusenbeinet få oppleve gleden av å mestre ved å få til selv og sammen med andre, gjennom å samarbeide.
Aktivitetene som presenteres skal fenge barna i gruppa og de skal være preget av utforsking, eksperimentering, skape nysgjerrighet, konsentrasjon og lærelyst.
Dagene våre er preget av fordypningstid/gruppetid. Vi jobber i store og små grupper. Noen grupper jobber over lengre tid med et prosjekt mens andre grupper jobber kortere tid med det som interesserer barna denne dagen.

Avdelingen inneholder 4 rom med forskjellige aktivitetskroker. Disse områdene er        


                   3.jpg1.jpg

Formingsrommet/ Verkstedet:
Dette er Tusenbeinets hjerte på avdelingen. Her er det alltid rom for å få male, klippe, holde på med leire, perle eller tegne det barna er opptatt av. I år har vi hatt fokus på blant annet familien og eventyr sjangeren (Rødhette og ulven). Nå er det fargene som vi undersøker. Hva skjer når blå møter gul ol. Vi er hele veien opptatt av at barna skal få benytte seg av ulike teknikker innenfor forming som for eksempel: toving av ull, maling, akvarell kritt, pastell kritt, leire, liming ol. Til høytider og markeringer så lager barna en ting som de kan ta med seg hjem. Dette kan for eksempel være en hermetikkboks som vi pynter opp.

 

6.jpg5.jpg 

Bygg og konstruksjon:
Her er det byggeaktivitet og lek som er i fokus. I gruppetiden kan vi ta frem små hånd-dukker fra eventyrsjangeren. Så bygger barna både hus, sykehus, butikk og lignende til figurene.  Det er også populært å bygge hus til småfigurer som de har med seg hjemmefra. Vi ser at barna både teller, tester ut teknikker for å få det til å bli stødig og sette dyr og klosser i rekkefølge. Materialene vi bruker er stort sett gjenbruksmaterialer fra for eksempel tomme tenn-brikett bokser ol.

7.jpg

Matrommet/ mørkerom:

Her inne har vi puslespill, spill, bøker, små-lego og andre småtteri som barna får utforske og konsentrer seg om. Vi har også et lysbord på dette rommet. Her kan vi utforske farger og andre ting som kan være usynlig for oss, men som kan dukke opp ved hjelp av lyset. Vi spiser også frokost, lunsj og frukt her inne.

 


Familiekroken:

Her inne har vi lekekjøkken, dukker, hatter, vesker, utkledningsklær, puter og pledd. Her kan barna leke rollespill og virkelig være i lekens verden.

 

Garderoben:

Dette er barnas, foreldrene og de ansattes første blikk inn til Tusenbeinet. Her henger vi opp dokumentasjon av det som barna holder på med i løpet av barnehagehverdagen. Vi har også tv- skjerm som vi viser bilder fra dagen som har vært. Her har vi samlingsstund. Da benytter vi også instrumentene som henger på veggen. Eventyr og drama er ofte populært under samlingsstunden.
Uterommet
Vi på Tusenbeinet er stort sett ute hver dag. Vi har turgrupper og benytter de nærmiljøene som ligger ved barnehagen, som for eksempel fjæra, skogen og lekeplassen. Vi har et stort og flott uteområde i barnehagen så mye utforsking kan gjøres innenfor barnehagens gjerde.


Uterommet

Vi på Tusenbeinet er stort sett ute hver dag. VI har et stort uteområde her i barnehagen. ppg et flott nærmiljø som byr på uante muligheter.

 

Miljø:

Tusenbeinet har ansvaret for å sortere glass og metall. Da tar vi vare på det som kan brukes på avdelingen/skattekammeret. Det som ikke kan brukes kastes og går videre til gjenvinningsstasjonen. Hver tredje uke går vi rundt langdalen og plukker søppel. Her har også rydde avtale med coop extra og kiwi.

Opprettet: 14.05.2013 12:59