Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
 Lytt til tekst        
Undermeny

Knerten

Winnberg, Mariann Endret:14.01.2019 10:50

​​​​​​​​​​​På avdeling Knerten er vi 24 barn i alderen 0 - 3 år. ​P1012210.JPG


De voksne er: Ann Kristin, Mariann, Kjersti, Marijana, Gørill, Mailen, Therese og Anja.

Barna som kommer til Knerten har, som oftest, ikke vært i barnehage før, så det å være i lag med andre enn mamma og pappa er helt nytt for dem. Derfor er hovedfokuset vårt den første tida at hvert enkelt barn skal bli trygg på at barnehagen er et godt sted å være, og at foreldrene skal syns det samme.

God organisering av barnehagedagen er et godt virkemiddel. Det gir trygge rammer rundt de aktivitetene barna deltar i. Like viktig er omsorg og at barnet opplever å bli sett og hørt.

Vi ønsker at alle rom på avdelingen vår skal bære preg av at vi er en miljøbarnehage som ser på gjenbruksmateriale som en viktig ressurs.

DSCN2692.JPGMatte og konstruksjonsrom;
Skal tilby varierte konstruksjons/byggematerialer som, rør med ulik lengde og bredde, bokser i ulike størrelser og andre spennende gjenbruksmaterialer, ( lange, korte ,tunge, lette, med ulike farger og ulik struktur.) i tillegg til ordinære byggeklosser.
Det er viktig at barna har tilgang til bilder av kjente byggverk som kan inspirere dem til å bygge, og bilder av det de selv har bygd. Disse bildene brukes til å reflektere i lag med dem om hva som kan gjøres videre.

Her jobber barna også med forskjellige typer materialer som gir dem kunnskap om mål og vekt, antall, mengde, geometri og farger. Her forgår det læring på høyt plan. Aktivitetene i dette rommet gir oss et godt inn blikk i hvor langt det enkelte barnet har kommet i utviklingen sin på flere områder. 

Lekerommet:

Dette er et rom som stadig er under utvikling, dette fordi forandringer skjer med innteresen barna har. Pr i dag så er det et eventyrrom som skal by på rollelek og fantasi.


Sang, kropp og bevegelsesrommet;
Er et rom som tilbyr til både fysisk utfoldelse, rolig meditasjon, barna får bruke sansene sine, de lytter til musikk, synger, jobber med rytme, rim og regler. Samt utforsking av ulike instrumenter, - noen av dem er laget av gjenbruksmateriale. Vilbyr også bordaktiviteter her. Vi har og ribbevegg, med masse forskjellige puter som de kan bygge med eller f.eks lage hinderløype med mere.

Formingsrommet;DSC02009.JPG

Vi har egen “papirmaskin” i barnehagen. Den har en viktig funksjon på formingsrommet vårt. Barna lærer å lage resirkulerte papir av, blant annet, eggekartonger i ulike farger. På formingsrommet lager vi også andre fine ting av ulike typer gjenbruksmaterialer, både bruksgjenstander og kunstverk som bare er ment som en fryd for øyet. I tillegg til og kombinert med arbeidet med gjenbruksmaterialer, prøver vi ut ulike formingsteknikker med diverse “ vanlige” formingsmaterialer.

DSCF2679.JPGUterommet;
Her får barna oppleve et variert uteliv tilpasset de yngste barna i barnehagen. De utforsker barnehagens uteområde, lage mat ute, gjør seg kjent i nærmiljøet, og får brukt kroppen sin på ulike “bryne/ sanseturer” ute i skogen, fjæra mv.

Miljøbevisste barn;
I Ytteren Miljøbarnehage får barna tidlig lære at det er viktig å kildesortere avfall slik at mest mulig kan bli brukt på nytt - igjen og igjen.
Knerten har hovedansvar for at papiravfallet havner i riktig boks slik at det kan bli hentet og resirkulert til nytt papir. De lærer også forskjellen på matavfall og restavfall, at matavfallet skal i grønne poser, og at på avdelingen vår kastes restavfallet enten i hvite poser eller i en svart søppelsekk.P1015828.JPG

Andre oppgaver barna på Knerten har, i lag med barna på de andre avdelingene i barnehagen, er å sørge for at nærmiljøet nedover langdalen og rundt butikkene her på Ytteren er fritt for søppel.

Opprettet: 14.05.2013 12:59