Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
 Lytt til tekst        
Undermeny

Småscena - 1 åringene

Bergersen, Elin Endret:06.12.2018 15:31
 

20171023_111501.jpg

 

Sammen utforsker vi en helt ny verden. Utforsking står derfor sentralt på Småscena. Det aller meste er nytt og ukjent, og vi bruker derfor tiden vår på å gjøre oss kjent med ulike materialer, hverandre og oss selv.

Vi har mange spennende rom på avdelingen vår der opplevelser og erfaring står i fokus.

lysrom.jpg

På lys og skyggerommet har vi flere ulike former for lys og lyskilder -

vi ser at barna liker å være i lyset og fange lyset. Vi bruker også mye

speil for å forsterke effekten med lys.

 

Bevegelse - Musikk, dans og drama

Ettåringene er i mye bevegelser - vi har et rom tilrettelagt for mange ulike typer bevegelse. Å krype over, under - balansere, bade i ballbasseng, rulle , danse osv. Vi ser at barna har stor glede av utfordringene og mulighetene i dette rommet.

Barna opplever musikk gjennom hele dagen. Vi danser til musikk, spiller på ulike instrumenter og synger. Vi har daglige samlingsstunder hvor vi synger ulike sanger sammen. Mange av sangene har egne bevegelser til. I samlingsstunden dramatiserer vi også ofte.

 IMG_0213.JPG20170908_111304.jpg

Forming

På formingsrommet møter barna mange nye og ukjente materialer. Vi bruker derfor gjerne lang tid på å introdusere nye materialer. Vi bruker blant annet maling, kritt, blyanter og leire. Formingsmateriellet blir også gjerne tatt med ut av formingsrommet og inn på andre arenaer.

 

 

Uteliv

Også utendørs er det mange nye opplevelser for ettåringen. Mange har få erfaringer med det å være ute i all slags vær. Ettåringene møter mange motoriske utfordringer ute. Ulendt terreng, kanter å gå opp og ned av, ulikt underlag, klatring og sykling. Fokuset i utetiden for oss på Småscena er å skape gode opplevelser og minner knyttet til det å være ute. Barna skal trives, og ha lyst til å være ute. Det betyr at vi noen dager er mye ute, mens vi andre dager bare tar en kort tur ut.

 

 

 

 

Opprettet: 21.01.2014 10:19