Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
 Lytt til tekst        
Undermeny

Fiolin

Osmo, Marit Endret:08.10.2019 10:33

Ida%20M%202%20hjemmeside​​​

Lærer: Ida Mouritzen

Fiolinen finnes i flere barnestørrelser og det er derfor mulig å begynne å spille når man begynner i 1.klasse.

Man kan spill all slags musikk på fiolinen. Den tradisjonelle fiolinen er ikke så lydsterk, men kan inngå i mange sammenhenger som f.eks. i orkester, spelemannslag, band, med kor, med orgel osv.

Når man spiller fiolin har hendene hver sine oppgaver/bevegelser de må utføre. Dette trener vi på i timene, men det er viktig å ha tid til å øve hjemme også. Vi spiller mange forskjellige sanger/stykker, både kjente og ukjente.

Å opptre og spille konserter er en del av undervisningen. Alle elevene er som regel med på flere konserter hvert år, f.eks. Halloween-konserten hvor alle er utkledt, og julekonserter. Ofte spiller vi sammen med andre på konsertene.

Det undervises også på bratsj - et litt større strykeinstrument enn fiolinen.

Rana kulturskoles aspirantorkester
Aspirantorkesteret er kulturskolens samspillgruppe for nybegynnere på fiolin og cello. Der får elevene spille sammen med andre barn helt fra begynnelsen, noe som er både lærerikt og motiverende. Vi har en fast pianist til å akkompagnere aspirantorkesteret, slik at selv de enkleste nybegynnerstykkene låter skikkelig flott. Noe av tiden på orkesterøvelsen bruker vi til musikkleker som trener motorikk, rytme- og pulsfølelse og gehør.

Aspirantorkesteret øver en gang i uka på kulturskolen. Øvelsen kommer i tillegg til de vanlige spilletimene.

 

Rana kulturskoles juniororkester
Juniororkesteret er et samspilltilbud til strykere i aldersgruppen 7 – 12 år, som har spilt i ca. ett år eller mer. I orkesteret får fiolin- bratsj- cello- og kontrabasselevene spille sammen og bli godt kjent med hverandre. De lærer om samspill, lytting, orkesterdisiplin og notelesing – og ikke minst: de har det artig med å spille musikk sammen!

Juniororkesteret øver en gang i uka på kulturskolen. Øvelsen kommer i tillegg til de vanlige spilletimene.


Opprettet: 15.05.2013 14:10