Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
 Lytt til tekst        
Undermeny

Musikklek

Osmo, Marit Endret:24.06.2019 12:45
Charlotta_bilde
Lærer: Charlotta Johansson

Undervisningen bygger på ideer fra Émile Jacues Dalcroz sin pedagogiske metode som internasjonalt kalles "Dalcroz Eurytmics". Metoden går ut på å la barn lære musikk og utvikle sin musikalitet gjennom bevegelse og via det kinestetiske sinn.

Evne til å mestre puls og rytme henger tett sammen med god motorikk. For å kunne sitte stille og utføre en komplisert rytme på et instrument med fingrene, må man først ha rytmen og pulsen godt forankret i kroppen – hvilket tilegnes gjennom grovmotorisk bevegelse.

Også andre av musikkens elementer, så som melodi, tempo, harmoni, dynamikk og form blir mer konkret og forståelig hvis det læres via sang og bevegelse og via øvelser og involverer det kinestetiske sinn.

Dalcroz-metoden læres ut til barn og ungdommer i fra småbarn til musikkstudenter. Tilbudet på Rana kulturskole er per i dag kun rettet til barn på første trinnet, og undervisningen vil bestå i lek, bevegelse, dans, rim og regler, sang og sangleker, eventyr og spill på rytmeinstrumenter.

Musikklek vil gi deltakerne en naturlig start for etter hvert å søke seg videre på et spesifikt instrument på kulturskolen.

Eksempler på hvordan musikklek kan foregå kan du se her

For å lese mer om musikklek, klikk her.

 

Opprettet: 02.06.2016 11:16