Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
 Lytt til tekst        
Undermeny

Cello

Osmo, Marit Endret:08.10.2019 10:34

Elin%20cello%202%20hjemmeside
Lærer: Elin Korneliussen

Celloen er fiolinens "storebror", og har en vakker, dyp klang. Den er et sentralt instrument i symfoniorkesteret, men blir også mye brukt som soloinstrument. Mange av musikkhistoriens største komponister har skrevet stykker for cello, bl.a. Bach, Beethoven, Brahms og Dvorak. I vår tid hender det også at jazz- eller rockemusikere har med en cellist i bandet sitt.

Hos oss kan du begynne å spille cello fra 6-års alder - i Aspirantorkesteret - men vi har nybegynnere i alle aldre. Kulturskolen leier ut celloer i barnestørrelse. I tillegg til den ukentlige timen setter vi ofte sammen grupper og spiller i lag - det er alltid hyggelig! Selvsagt får alle også mulighet til å spille på konserter. Bl.a. pleier vi å ha Halloweenkonsert på høsten, der alle cello- og fiolinelevene er med og kler seg ut og spiller. En populær tradisjon! 
Undervisningen tilpasses hver enkelt elevs ønsker og behov, men som oftest begynner de yngste elevene med å spille etter gehør. Samtidig begynner vi gradvis med notelæring, noe som er viktig for at eleven etter hvert skal kunne bli med i orkester - f.eks. Juniororkesteret - og annet samspill. Å spille sammen med andre er både morsomt og utviklende, og som cellist får man veldig ofte mulighet til det!

 ​

Opprettet: 15.05.2013 13:52