Workshop med Daniel Herskedal

Osmo, Marit Endret:21.10.2016 11:26

​Daniel Herskedal

Et knippe med elever​ fra Kulturskola er så heldige å få delta på Workshop med den kjente tubaisten Daniel Herskedal. Moldenseren er en norsk instrumentalist og komponist som har trosset konvensjonene av tuba. Han presser grensene både teknisk og lydmessig, og skaper en fengslende og gripende lyd.
Vi gleder oss til torsdag hvor Workshopen vil foregå i Kammersalen.

​Bilder fra Workshop​ ​

Workshop6Workshop2
Workshop3Workshop%204
Workshop5

​Dette står det om Daniel Herskedal på Smeltedigelen sine nettsider.

DANIEL HERSKEDAL TRIO MED TRONDHEIMSOLISTENE

Vi har den glede av å ha med oss en av norges mest anerkjente jazzmusikere på scena under årets festival . Med seg har han en trio bestående landets mest etablerte jazzmusikere akkompagnert av unge og talentfulle utøvere når han fremfører sitt eget verk Slow Eastbound Train.
Moldenseren Daniel Herskedal er en norsk instrumentalist og komponist som har trosset konvensjonene av tuba, presser grensene både teknisk og lydmessig å skape et fengslende og gripende lyd. Med base København, har han spilt med mange forskjellige artister i hele Europa
Slow Eastbound Train har blitt Daniel Herskedals definitive internasjonale gjennombrudd, med strålende anmeldelser i de tyngste jazztidskriftene i USA og Europa. Albumet kom ut i mars 2015, og musikerne har siden gått sin seiersgang på flere norske og utenlandske festivaler. Konserten på London Jazzfestival ble av britisk presse omtalt som et høydepunkt på festivalen.
BBC beskriver musikken slik : "Superbly agile and feats of virtuosity I can hardly describe " The Guardian følger opp med "Herskedal has established a reputation for radiant eloquence and flawless virtousity"

Etter musikalsk utdanning i Trondheim og København har han bl. a levert bestillingsverk for Moskvapartiarkatets mannskor til Olavfestdagene, Trondheim Jazzorkester til Molde Jazz og Helene Bøksle til Soddjazz.
Med seg til Smeltedigelen Herskedal med seg en kvartett fra Trondheimsolistene.Trondheimssolistene er et internasjonalt anerkjent kammerokester som er et tilbud til studenter ved Musikkkonservatoriet i Trondheim. Orkestere består av unge og talentfulle musikere og har spilt konserter i en rekke land, bl.a England, Frankrike ,Tyskland og USA. Trondheimsolistenes diskografi inkluderer over 25 plateutgivelser. Deres siste utgivelser har resultert to Spellemanspriser og Grammy nominasjoner.

Opprettet: 18.10.2016 15:04