Norsk-russisk kammerorkester

Osmo, Marit Endret:09.03.2016 11:06

​Helgeland Sinfonietta presenterer grenseoverskridende musikk.
Norsk-russisk kammerorkester med Arvid Engegård som solist og kunstnerisk leder.
Søndag 13. mars kl. 18.00 i Ytteren kirke blir første konsert fremført.

Kammerorkester%20H

Helgeland Sinfonietta er svært glade for å ha fått fiolinisten Arvid Engegård til å lede dette prosjektet.

Vi viderefører suksessen fra et liknende orkesterprosjekt høsten 2014: «Skjebnen, kjærligheten og gylne fjær». Denne gangen presenterer vi noe av den fineste musikken som er skrevet for strykeorkester, av bl.a. Bach, Mozart og Stravinskij.

Solister er Eli Margrethe Hemma (trompet) og Arvid Engegård (fiolin).

Orkesteret består av profesjonelle musikere og musikkstudenter fra Helgeland og Petrozavodsk. Noen unge talenter får også delta og oppleve kammerorkesterspill på høyt nivå gjennom samarbeid med Strykekameratene i Rana, Vefsn Unge Strykere og Alstahaug og Leirfjord strykeorkester.

Publikum kan glede seg til å høre orkesteret under ledelse av en av Norges mest profilerte fiolinister, boltre seg i musikk av de store mestrene!

Prosjektet gjennomføres 11.-15.mars i Rana, Alstahaug/Leirfjord og Vefsn.

Konserter:
13. mars kl.18.00 Mo i Rana/Ytteren kirke
14. mars kl.10.00 for DKS/Ytteren kirke
14. mars kl.18.00 Sansdnessjøen kirke
15. mars kl.13.00 for Vefsn DKS/Ungdomslokalet,
15. mars kl.18.00 Ungdomslokalet

Støtte:
Barentskult/Barentssekretariatet
Nordland fylkeskommune
Rana kommune
Leirfjord kommune

Arrangør: Rana kulturskole i samarbeid med lokale arrangører:
Rana Strykekameratene, Alstahaug og Leirfjord strykeorkester, Vefsn Unge Strykere.

Opprettet: 09.02.2016 13:05