Musikalske bilder

Osmo, Marit Endret:17.11.2016 13:09

2. og 3. november kl. 18.00 i Kammersalen kan du oppleve Mussorgskijs "Bilder fra en utstilling". Sammen med orkestermusikere fra Petrozavodsk har KammeRana laget en fargerik oppsetning av Modest Mussorgskijs mesterverk "Bilder fra en utstilling". De spiller også musikk fra Ravel. Musikken er arrangert spesielt for en utvidet KammeRana-besetning av Øyvind Lunde. De samarbeider også med lokale gjester.

I Kammersalen kan du på onsdag oppleve Strykekameratene i samspill med orkesteret. På torsdagen er det elever fra kulturskola sin tur. Hovedverket på konserten er "Bilder på en utstilling" av Modest Musorgskij. Musikken skildrer en tur på kunstutstilling, og lytteren blir ført fra bilde til bilde. Fra Ravel får vi høre "Ved Couperins grav", som ble skrevet til minne om venner som døde under 1. verdenskrig.

Musikalske%20bilder

I forkant av disse konsertene er orkesteret ute på en liten turne i Lurøy og Hemnes.
Mandag kveld kl. 19.00, 31. oktober spiller de i Lurøy kirke i samhandling med Onøy/Lurøy sangkor.
På tisdagen 1. november ved Jernvaren på Hemnes kl. 18.00 er det Hemnes skolemusikk sin tur til å være med på konserten.

Billetter selges ved inngang kr. 150,- gratis for kulturskoleelever.

Konsertene er resultat av prosjektet Inspirasjonsreise: "Norsk-russisk profesjonelt ensemble møter amatør- og unge musikere". Prosjektet realiseres med støtte fra Barentssekretariatet og Nordland Fylkeskommune, og er et samarbeid i regi av Helgeland Sinfonietta. Arrangør Rana Kulturskole.

Bilder fra konsert i Kammersalen

alle