Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Kulturelt utvekslingsprosjekt med Petrozavodsk for unge gitarister

Osmo, Marit Endret:22.11.2019 10:33
Gruppebilde%20ved%20havmannen2_L

​Seminardager for gitarister.

​Rana gitarforening har i samarbeid med Rana kulturskole denne høsten hatt et utvekslingsprosjekt med gitarpedaoger og elever fra kulturskolen M.Balakirev i Petrozavodsk. Prosjektet ble gjennomført med støtte fra Barentssekretariatet.

​Hensikten med prosjektet var å bygge vennskapsbånd med våre russiske venner og legge en grund for videre samarbeid. Prosjektet hadde også som hensikt å styrke miljøet blant klassiske gitarister, samt å gi inspirasjon og fremme utvikling på instrumentet. Prosjektet ble gjennomført i to deler:

Del 1
21. - 27. august hadde vi besøk av gitarpedagogen Tatjana og tre gitarelever, samt tolk. De tre unge russiske gitarelevene gjennomførte en konsertturné i Rana og omegn, og deretter ble det gjennomført et seminar hvor ungdommene spilte sammen i gitarorkester. De norske deltakerne fikk også en innføring i hvordan kulturskolesystemet i Russland fungerer. I løpet av helga ble det også gjennomført en rekke sosiale aktiviteter og for alle deltakerne, og de russiske gjestene fikk oppleve litt av den vakre norske naturen. Hele prosjektet ble avsluttet med en konsert på Park 22.
Gitarkonsert%2026%20aug

Del 2
30.okt – 3. nov ble del to av prosjektet gjennomført og vi fikk besøk av Pavel, som er gitarpedagog og gitarist. Pavel, som i tillegg til klassisk gitar også spiller jazz holdt konserter alene og samen med Charlotta i Rana og Mosjøen. Han var med og fulgte kulturskoleundervisningen til Charlotta noen dager og de benyttet anledningen til å utveksle faglige erfaringer. Deretter holdt han og Charlotta samspillseminar med unge gitarister fra Rana gitarforening. Gitaristene fikk også enkelttimer med Pavel.
Pavel%20samspill%202

 

 

Opprettet: 22.11.2019 10:21