Even André fikk Drømmetreff med Gøran Moya

Osmo, Marit Endret:21.11.2018 14:38
Drømmetreff

Even André Jonassen (19) tok turen fra Steinkjer – der han studerer – til Bodø for å holde et kunstnerisk innslag på Kulturskoledagene. Der ventet det mer. For den unge, ambisiøse billedkunstneren ble overraska med et Drømmetreff i form av et møte med den anerkjente kunstneren og kunstfestivalarrangøren Gøran Moya.

​Even André Jonassen, som opprinnelig er fra Mo i Rana, visste ingenting om at han skulle få treffe en erfaren kunstner for å få gode råd og innspill til hvordan han best staker ut egen kunstnerkarriere. Drømmetreffgaven ble gitt ham av Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping, som også er utdelerne av Drømmestipendet.

Ranaværingen Even André fikk Drømmestipendet tidligere i år. I tillegg til å imponere fagjuryen med sine kunstnerferdigheter, hadde drømjuryen veldig sans for hans beskrivelser av hva han drømme om som utøvende kunstner. Der skrev han blant annet følgende:

«Jeg drømmer om at byene vi bor i blir mer fargerike og hyggeligere. At de kjedelige veggene i nyanser av grått blir kunstverk som kan inspirere folk. Jeg vil lage kunstverk, som også synliggjør viktige spørsmål, og som setter inntrykk på folk, får de til å stoppe opp å tenke.»
Les om Even André Jonassen og drømmen hans her

Drømmetreff

Even André Jonassen (t.v) får overbrakt nyheten om drømmetreffgaven fra rådgiver Ulla Hansen i Norsk kulturskoleråd. Innfelt bilde: Gøran Moya.

Kunstner, kurator, festivalgrunnlegger

Gøran Moya er grunnlegger og leder for UpNorth Festival som er liten organisasjon som arbeider med urban kunst, med base i Bodø. Han har mastergrad i kunstvitenskap og har mange års erfaring fra egen kunstproduksjon innen urban kunst, både nasjonalt og internasjonalt.

Med UpNorth Festival har Moya kuratert og organisert tre årlige kunstfestivaler rundt om i Nordland, der hovedfokuset er urban kunst.

Moya var også med å grunnlegge NOK Visningsrom, som var Bodøs første uavhengige kunstnerdrevne visningsrom for kunst. I tillegg har han kuratert og organisert flere utsmykninger og kunstutstillinger rundt i og nært til Bodø.

Ekstra gave til noen utvalgte

Drømmetreffet er en ekstra gave som Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping spanderer på en håndfull av årets drømmestipendmottakere. Kort oppsummert realiseres her noe av drømmestipendmottakerens drøm.

Opprettet: 21.11.2018 14:25