Drømmestipend til Marthe Nedregård Thomassen

Osmo, Marit Endret:29.05.2019 14:50
Marthe%20b

Rana kulturskole nominerte fem kandidater i år. Av disse var det Marte Nedregård Thomassen som får Drømmestipendet på 15 000 kr. for sitt talent.

Dette er 16. gang at Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd samarbeider om å dele ut stipend til talentfull ungdom i 100 kommuner over hele landet.

Alle norske kommuner kan nominere personer innen dans, musikk, skapende skriving, teater, visuell kunst og annet. Det er leder ved kulturskolen i et samarbeid med en intern jury som beslutter hvem som skal være kommunens kandidater til Drømmestipendet.

Stipendmottakerne er barn og ungdom mellom 13 og 20 år som utøver ulike kulturelle uttrykk. Målet med både nominasjon og stipend er at mottakerne skal få motivasjon til å utvikle seg videre og mulighet til å få oppfylt noen av sine kulturdrømmer.

Et bredt sammensatt jury velger ut de 100 heldige stipendmottakerne hvert år, og denne gangen falt altså valget på Marte Nedregård Thomassen fra Rana.  Hun har utmerket seg stort innen faget visuell kunst. Det er fjerde året på rad at våre elever fra visuell kunst får Drømmestipend. Yvonne Rosten er deres gode motivator og lærer.

Foto og informasjon om stipendmottakerne finner dere her:

Marte%20Tomassen

Drømmestipendet består av 100 stipend à 15 000 kroner - til sammen én million kroner.

Stipendordningen er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Gjennom denne stipendutdelingen ønsker vi å synliggjøre kommunenes arbeid for barn og unge. Vårt håp er at Drømmestipendet skal være verdifull inspirasjon og et viktig bidrag til å oppfylle unge kulturutøveres drømmer.

Opprettet: 29.05.2019 14:42