Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
 Lytt til tekst        
Undermeny

Billedkunsttilbud til pensjonister over 70 år

Osmo, Marit Endret:02.03.2016 09:21
Den-kulturelle-spaserstokken_logo-e1327588773843-29019_222x180

​I samarbeid med Den kulturelle spaserstokken arrangerer Rana Kulturskole et billedkunsttilbud til pensjonister over 70 år.
Har du alltid hatt lyst til å utfolde deg kunstnerisk, men aldri fått tid i en hektisk hverdag? Da er dette kanskje noe for deg!

Rana kulturskole tilbyr nå eldre over 70 år et tilbud innen billedkunst støttet av Den Kulturelle Spaserstokken.

Dette er et lavterskeltilbud uten krav til forkunnskaper, men er også et tilbud til viderekommende som ønsker å lære mer. Undervisningen tilpasses hver enkelt deltaker.

Tid: Mandager kl. 13:00-15:00 med oppstart i uke 15.
Kurset vil strekke seg fram til jul. Det vil si 6 samlinger fra påske til sommeren, og så vil vi fortsette til høsten med 14 samlinger.

Pris: Kurset er gratis, men det kommer en materialavgift på til sammen kr.500,- for alle ukene.

 

Innhold i kurset:
Kulltegning
Kulltegning:
Når vi tegner med kull skal vi ta tak i mennesket og menneskekroppen. Dere skal få lære om skyggelegging, lære å bruke kontraster og lære hva dere kan gjøre med kull. Dette vil pågå de første ukene og vil legge grunnlag som er viktig når dere skal begynne å male i neste fase. Dette er utgangspunktet. Om du heller vil tegne landskap er dette mulig. Det som er viktig for meg er at du lærer å bruke kullet og dets egenskaper.

 maling

Maling:
Når vi maler skal vi ta tak i ett motiv dere ønsker å male. Det kan være et motiv du liker som du vil henge opp over sofaen på stua. Hensikten med dette er å få dere til å male noe dere aldri tror dere kommer til å få til. Ta det med ro jeg skal hjelpe dere. Bare husk det at det ikke er viktig hva dere kan nå, det som er viktig er hva dere kan når dere er ferdige her. Jeg vet at dere får det til. Dere entrer nå akrylmaleriets verden.

 Toving

Filting/ Toving:
Jeg har også tenkt å lære dere å jobbe med filting/toving. Ull og filting er perfekt til å jobbe med skulptur. Det kan være alt fra en mus som på dette bildet, til nisser og drager. Dette kommer vi til å gjøre i okt.- nov.

Vi kan lage neser, øyne og små nips med cernittleire slik at de ser helt livaktige ut. Perfekt gave til barn og barnebarn som har alt og en koselig aktivitet å drive med når mørket faller på om vinteren.

Det vi fortsetter med etter dette skal dere få være med å bestemme selv slik at dere får innvirkning på hva undervisningen skal inneholde. Vi kan modellere i leire, lage fantastiske masker, jobbe med cernitt, tegne med pastell, jobbe med akvarellmaling og blyanter osv.

Påmelding til Rana kulturskole på epost: rana.kulturskole@rana.kommune.no
eller på tlf: 75 14 55 30 / 34                                                                                          

Velkommen skal dere være!

Med vennlig hilsen

Yvonne Rosten – Billedkunstlærer

Øyvind Lunde - Kulturskolerektor

Opprettet: 01.03.2016 15:40