Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
 Lytt til tekst        
Undermeny

Carmina Burana vår 2015

Flyers%20forside

​Helgeland Kammerkor og KammeRana er i gang med andre runde av samarbeidet. I fjor ble deres konserter med Carmina Burana av Carl Orff en stor suksess.
Lørdag 25. april spiller de kl. 14.30 i Herøy kirke og kl. 19.00 i Sandnessjøen kirke. Søndag 26. april spiller de i Hemnes kirke kl. 14.30 og i Gruben kirke kl. 18.00.
Billetter selges ved inngang. Kr. 200,-  gratis for barn og ungdom under 16 år. Velkommen

 

Carmina Burana på Helgeland!

Helgeland Kammerkor og KammeRana er i gang med andre runde av samarbeid.
I fjor hadde deres konserter med Carmina Burana av Carl Orff en stor suksess.
Og i år vil de vise publikum på Helgeland flere satser av Carmina Burana og andre låter av verdens musikk: Edward Elgar: «Pomp and Circumstance», 
Gioachino Rossini: "William Tell Overture". Og en del norske komponister som Geir Tveit med låter fra «Hundrad Hardingtonar» kommer på program.
KammeRana med gjestemusikere på percussion og trombone, og Helgeland Kammerkor bidrar med hver sin avdeling i tillegg til hovedverket. Konserten framføres i Sandnessjøen, Herøy, Hemnes og Rana, og viser med all mulig tydelighet at når helgelendinger samarbeider, kan vi nå store høyder!

Carmina Burana er en kantate basert på verdslige tekster fra middelalderen. Den handler om mange av livets aspekter: Lykkens usikkerhet og livets forgjengelighet, men også gledene ved våren, god mat og drikke, og ikke minst kjærligheten. Verket åpner med det mektige koret «O Fortuna!». Denne storslagne musikken er mye brukt i populærkulturen, bl.a. i filmene «The Matrix: Revolutions» og «Natural Born Killers», og en rekke TV-reklamer. Lenke til eksempel: http://youtu.be/DIlEv34dKVI
http://www.youtube.com/watch?v=VNJy8UCw1gM
http://www.youtube.com/watch?v=GXFSK0ogeg4
http://youtu.be/txSoevpWUCk

Carl Orff var en særpreget tysk komponist som levde fra 1895 til 1982. Han var inspirert av både middelaldermusikk og samtidige komponister som f.eks. Igor Stravinskij. Carmina Burana er uten tvil hans mest kjente verk. Men han var også kjent som pedagog, og det er sikkert mange norske skolebarn som har spilt på «Orff-instrumenter» - dvs. et sett med ulike slagverksinstrumenter. At Orff var glad i slagverk, vil man nok også merke på konserten!

Dirigent og arrangør Christopher Eva.

Lørdag 25. april:  
Konsert, Herøy kirke (14:30)
Konsert, Sandnessjøen kirke (19:00)

Søndag 26. april:
Konsert, Hemnes kirke (14:30)
Konsert, Gruben kirke (18:00)