Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
 Lytt til tekst        
Undermeny

Kulturavdelingen

spsetup Endret:18.03.2021 11:17

Kultursjef i Rana kommune heter Hilde Anita Rokkan.
Tlf: 75 14 61 01/ 480 06 269  epost: hilde.rokkan@rana.kommune.no

Kulturavdelingens visjon er en kommune der kulturbevissthet og kulturaktiviteter har stor innflytelse på samfunnsutviklingen. Kulturlivet skal være en viktig grunn for bosetting og investering i Rana.

Rana kommune har over tid utviklet et kulturtilbud med stort mangfold og variert innhold, både i regi av kommunen, av frivillige og i samspill mellom offentlige og frivillige ressurser.

Kulturavdelingen er en av sju eksterne produksjonsavdelinger i Rana kommune. Produksjonsavdelingene produserer tjenester til innbyggerne. Kulturavdelingen består av flere driftsavdelinger, som hver for seg yter ulike tjenester du som innbygger kan gjøre deg nytte av:

  1. Biblioteket har en stor avdeling midt i Mo sentrum, og kjører bokbuss rundt om i resten av kommunen. På biblioteket kan du låne bøker, cd'er og filmer. Du kan også få hjelp til å finne opplysninger om alt mellom himmel og jord. Biblioteket abonnerer på aviser og tidsskrifter, og har litteratur på ulike språk. De ansatte ved biblioteket er profesjonelle som gjerne hjelper til med å finne kvalitetssikret informasjon innenfor alle felt. Her møtes skoleungdom og pensjonister, gamle ranværinger og nye landsmenn, og alle er like velkomne.
  2. Kinoen driver Kinoteatret og Mo samfunnshus. Kinoteatret har filmvisning som hovedoppgave, men i mangel av kulturhus i byen legges det også andre kulturarrangementer hit. Kinoen har to saler med visningsutstyr av meget høy kvalitet. Og helt nye hvilestoler med topp komfort. Vi tilbyr kinoforestillinger hver kveld med unntak av julaften, nyttårsaften og sankthansaften - til sammen over to tusen filmvisninger pr. år! På samfunnshuset er det to saler du kan leie til ulike formål. For å leie disse kan du henvende deg til Servicetorget på rådhuset.
  3. Fritidsavdelingen har ansvar for fritidstilbud til barn og unge. De driver fritidsklubber, rockeverksted, motorverksted og fritids- og kulturtilbud til funksjonshemmede. Siste skudd på stammen er Ungdommens hus. Det ligger midt i Mo sentrum. Her kan du få plass, hjelp og støtte til å gjennomføre prosjekter innenfor et vidt og romslig kulturbegrep. Eller du kan bare droppe innom.
  4. Kulturskolen har nye lokaler like ved Kinoteatret, biblioteket og Nordland teater og disse inngår sammen i det planlagte kulturkvartalet på rådhushøyden. Kulturskolen tilbyr opplæring på høyt nivå, både innenfor musikk, visuell kunst, drama og annet. De fleste musikklærerne har en todelt jobb, delt mellom undervisning og musikertjeneste i ensemblet KammeRana.
Opprettet: 10.04.2013 13:10