Ungdomsrådene fra hele Helgeland jobber sammen.

Henriksen, Mona Endret:29.01.2018 14:48
Representantene fra Rana

Erik Hansen, Benedicte Finneide og Kevin Johansen Mediå var fornøyde med helgens samling.

Ungdomsrådene på Helgeland mener at politikerne kan bli bedre til å lytte til ungdommen.

Hvordan få politikerne og administrasjon til å lytte til ungdom? Hva er de viktigste sakene for ungdom på Helgeland? Disse, og mange andre spørsmål ble diskutert i helgen da 50 ungdommer fra hele Helgeland var samlet i Tärnaby for å delta på skolering og årsmøte i Helgeland ungdomsråd (HUR). Her fikk deltagerne dele kunnskaper og erfaringer for å lære av hverandre, skape relasjoner og få til et tettere samarbeid.

Ungdommene utfordret hverandre i debatter, de diskuterte ulike tema i grupper og hadde mange sosiale aktiviteter. Iren Beate Teigen fra Spiren Design holdt et engasjerende foredrag om «Det å være gründer». Søndag formiddag var det årsmøte, med årsmøtesaker som årsmelding, regnskap, budsjett og valg.

Helgeland ungdomsråd er et råd satt sammen av representanter fra alle ungdomsrådene i regionen. Rana ungdomsråd stilte med tre representanter: Kevin Johansen Mediå, Benedicte Finneide og Erik Hansen. De hadde en sosial og lærerik helg.

Benedicte og Erik ble valgt inn i styret i HUR og vil ha et ekstra ansvar for å knytte Rana enda tettere til de andre Ungdomsrådene på Helgeland. Lykke til!

HUR2018.jpg

16 av 18 ungdomsråd (kommuner) fra hele Helgeland var representert på samlingen. Foto: Harald Fåkvam

Opprettet: 29.01.2018 14:19