Klar for kulturmønstring

Henriksen, Mona Endret:13.01.2016 14:00
UKM_ dans

​Foto: UKM

​​- Er du klar for kulturmønstring? UKM 2016 nærmer seg, og det er åpnet for påmelding, opplyser prosjektleder Thomas Ugelstad fra arrangøren Ungdommens hus.

Ungdom kan delta med alt fra musikk, sang, teater, litteratur, foto og film til design, standup, dans og kunst. Vis hva du kan! Hvis du ikke foretrekker å stå på scenen, men fortsatt vil være en del av UKM, kan du også melde deg på som scenerigger eller arrangør.

​Et springbrett for fremtiden

-UKM er sosialt, lærerikt og morsomt. Målet er å gi ungdom erfaring med å vise seg frem. Det er et springbrett inn i det utøvende kulturlivet, sier Ugelstad, som selv har deltatt på UKM flere ganger. Det er den viktigste visningsarenaen for ungdom i Rana

25 000 ungdommer deltar hvert år. Mange av dagens aktuelle artister, skuespillere og programledere startet i sin tid sin karriere i UKM. Som for eksempel Karpe Diem, en av landets største hiphopgrupper. Erlend Bratland deltok på UKM i 2007 og høstet stående applaus for sin opptreden. Margaret Berger er en popstjerne med erfaring både fra lokale og internasjonale mønstringer i UKM-regi. Askil Holm, debuterte på UKM i '91. I 2004 var han jurymedlem. I følge Askil har UKM en viktig funksjon for unge band.

Mønstringen er søndag 7. februar og påmeldingene har allerede begynt å komme inn. Aldersgruppen som kan melde seg på er 13-20 år. Mer informasjon om lokalmønstringen i Mo i Rana finner du på nett; www.ukm.no eller på Facebook: www.facebook.com/unghus/

30 år med Ungdommens kulturmønstring

UKM er et nettverk av små lokale festivaler hvor ungdom kan delta med alle slags kulturuttrykk. Hver kommune sender kvalifiserte ungdommer videre til en fylkesmønstring som representanter for sin kommune. Hvert fylke sender i neste omgang ca. 30 deltakere til den nasjonale UKM-festivalen

UKM er en av landets største offentlige satsninger på ungdomskultur, og har pågått siden 1985.. UKM er ingen konkurranse. Juryens utvelgelse skjer på grunnlag av originalitet, kreativitet, publikumskontakt og kvalitet, og de utvalgte deltakerne skal speile bredden i den lokale mønstringen. Premien for de som går videre er å få stå på en enda større scene, og treffe ungdommer fra andre deler av landet.

Link til arrangementets facebookside

Opprettet: 18.12.2015 09:52