Engasjert ungdom

Henriksen, Mona Endret:04.02.2016 11:49
Nytt styr i Helgeland ungdomsråd

Nytt ungdomsråd: Håkon Jacob Moe Sjøset, Oskar Ovid, Mia Bentzen, Uno Tommy Rautila, Marita Martinsen, Anette Amalie og Lasse Rene Kolsvik utgjør det nye ungdomsrådet. Foto: Harald Fåkvam

Fem representanter fra Ungdomsrådet i Rana deltok forrige helg på årsmøte og skolering for det regionale ungdomsrådet på Helgeland. Et arrangement av ungdom for ungdom.

50 ungdommer fra 16 kommuner på Helgeland deltok på samlingen. Her tok de opp viktige tema som helsetilbud for ungdom, psykisk helse i skolen og de ble kurset i tale- og debatteknikk.

I helga ble også nytt styre i Helgeland ungdomsråd valgt. Mia Bentzen fra Rana Ungdomsråd ble gjenvalgt i styret til Helgeland Ungdomsråd.

Nyvalgt leder Uno Rutila, sier:  «Jeg skal videreføre det gode arbeidet som er gjort. Planene er klare for skolering der ungdommene skal lære både tale- og debatteknikk og hvordan søke midler. Spesielt er han opptatt av at ungdommen på̊ Helgeland skal ha et godt tilbud og ha gode møtearenaer på̊ tvers av kommunegrensene. Vi har derfor planlagt Summer-campen 2016. En aktivitet og medvirknings event der skal 60 ungdommer og 40 voksne fra Sveige, Norge og England skal arbeide sammen i ei uke.»

Ungdommen holder Helgeland sammen i en region.

Uno forteller at det er veldig viktig for ungdommen på̊ Helgeland at de kan være med å på skolering i hvordan være ungdomspolitiker. Denne skoleringen omhandler ikke bare ungdom, men også̊ ungdomsrådsveilederen i hver enkelt kommune, og vi har tilført dem ny og bedre kompetanse, og tror kommunene hadde stor vinning av å å sende representanter hit

Vi har gjennom dette året blitt støttet med 5000 kroner fra hver av kommunene. Kontingenten har bidratt til videre drift i rådet, og dermed gavnet hver enkelt kommune. Dette gjør også̊ at kommunene kan få hjelp av Helgeland Ungdomsråd, og kan når som helst kontakte oss og få enten råd, svar eller besøk av en representant fra rådet.

Opprettet: 04.02.2016 10:47