Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
 Lytt til tekst        
Undermeny

Fra Mo i Rana til UKM landsfestival

Henriksen, Mona Endret:26.06.2017 15:12
Gunnlin Bjørkhaug og Ingrid Bakke Kristensen deltok i helga på den nasjonale UKM-festivalen i Sandnes.

Gunnlin Bjørkhaug (15) og Ingrid Bakke Kristensen (16) deltok i helga på den nasjonale UKM-festivalen i Sandnes. Foto: Ingrid

Danserne Ingrid og Gunnlin fra Rana møtte i helgen 600 kreative ungdommer fra hele landet til UKM-festival i Sandnes. -«Vi har hatt en fin opplevelse på UKM, utrulig artig!»​

 

Fire dager med fullt program

Gunnlin Bjørkhaug (15) og Ingrid Bakke Kristensen (16) deltok i helga på den nasjonale UKM-festivalen i Sandnes. De meget dyktige unge artistene har tatt publikum og dommere med storm helt siden den lokale UKM-mønstringen i februar hvor noen deltagere fikk representere kommunen i fylkesmønstringen. Etter en flott innsats i Bodø ble de også tatt ut til å representere fylket i Landsmønstringen.

Det var fire dager med forestillinger, workshops, konserter, filmvisninger, kunstutstilling, TV-produksjon, sosialt samvær og mye mer. Det har skjedd utrulig mye hver dag og de unge danserne har måttet prestere på høyt nivå som artister. De har deltatt i aktiviteter fra morgen til kveld hver dag, og deltagerne har vært både aktive og kreative.

De unge artistene forteller at de er veldig fornøyde med festivalen:

-«Det aller beste har vært å møte mange nye mennesker og få nye venner»

 

Hva vinner man i UKM?

UKM har ingen premiering i vanlig forstand, men hvert år deles det ut stipender i samarbeid med sponsorer. Dette er en unik mulighet for ungdom til å vise seg frem og å møte andre som også driver med kreative uttrykksformer. På denne måten fungerer UKM som en møteplass på tvers av sjanger, alder og bosted, og bidrar til inspirasjon for mer skapende arbeid blant ungdommen selv.

Ingrid%20og%20Gunlin_web

 

 

 

 

 

«-Det som er bra med UKM er å få inspirasjon fra andre mennesker som vi kan ta med videre i dansinga, eller det man opptrer med.»

                                       Ingrid og Gunnlin

 Se dansen til Ingrid og Gunnlin her: http://ukm.no/festivalen/program/f2/  (Innslag nr. 7 Kulturhuset)

Opprettet: 26.06.2017 14:23