Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på

Klare for årets Vinteraktivitetsuke - VAKU Nordland

Henriksen, Mona Endret:05.12.2017 10:59
Bilde fra VAKU Nordland

​Foto: Pål Bikset

Tirsdag åpner den 27. vinteraktivitetsuka for funksjonshemmede i Nordland. Deltagerne skal utfordre vinter og snø med akebrett, ski og lek på Skillevollen. 

 

Rekorddeltagelse

I år er det flere påmeldte enn noen gang. 248 deltakerne skal være med, hvorav 105 funksjonshemmede fra 7 nordlandskommuner. Det er en økning på 15 % fra i fjor. 

Offisiell åpning vil være på Rådhusplassen tirsdag 1. mars kl. 16.30. Ordfører Geir Waage står for den formelle åpningen og det vil være ballongslipp og fanfare. I løpet av aktivitetsuken vil deltagerne få utfordre vinter og snø med akebrett, ski og lek på Skillevollen.

 

Karaokelabyrint og snørafting

Festivalen har et spennende program med morsomme øvelser som kostymeløp og karaokelabyrint, men også fartsfylt moro og skiaktiviteter. I år kan deltagerne blant annet være med på snørafting, aking på mega saccosekker, trugeløp og hundekjøring. Det skal være rom for mye humør og sosialt samvær. Og etter endt innsats ute på Skillevollen vil festivalen fortsette med god mat og underholdning, musikk og dans.

 

En læringsarena for elever i videregående skole

VAKU Nordland samarbeider med Polarsirkelen videregående skole som stiller med nesten 300 elever i praksis på arrangementet fra helse- og sosialfag, idrettsfag og kokk- og servitør. Elevene hjelper til med alt fra å være ledsager eller servere lunsj til å bidra med sportslig tilrettelegging.

 

Takk til Nordland fylkeskommune og alle lokale bedrifter, sponsorer og frivillige som gjør det mulig å gjennomføre VAKU Nordland 2016!

 

Les mer om kulturaktiviteter for funksjonshemmede i Rana her: http://www.rana.kommune.no/Kultur_idrett_fritid/fritidsavdelingen/Sider/Kulturaktiviteter-funksjonshemmede.aspx


Opprettet: 29.02.2016 12:05