Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
 Lytt til tekst        
Undermeny

Selvbetjening

Kvitnes, Gunvor Endret:21.08.2019 16:05

Det er mye du  kan gjøre selv i vårt biblioteksystem Bibliofil​:

 ​Selvbetjent låneradministrasjon. mappami
Logg inn i MappaMi med lånernummer og PIN-kode. Lånernummeret står  under strekkoden på lånekortet. Har du nasjonalt lånekort, må du ta med  N og  alle 9 siffer, mens det med lokalt lånekort er nok med tallet etter nullene. PIN-kode får du ved henvendelse til biblioteket.
Les mer om hva du kan gjøre i MappaMi.

 

Norgeslån.Nasjonalt%20lånekort

Hvis du ikke finner det du leter etter i vår bibliotekbase websokkan du prøve Norgeslån.
Du kan søke i andre biblioteks baser, bestille det du vil låne og få det sendt til det biblioteket du velger som hentebibliotek (ditt lokale bibliotek).
Du må ha nasjonalt lånekort og pinkode for å kunne benytte deg av dette tilbudet. Pinkoden er den samme som brukes i mappami-ikon

Les mer om Norgeslån

 

Biblioteket på mobil og nettbrett. Webapp%20-%20Bibliofil

Bibliofilappen er nå tilgjengelig på nettbrett og mobiltelefon med nyere versjoner av Android og IOS. Dette er en app som gjør det lett å finne fram i bibliotekets tjenester. Du har full tilgang til søk, reservering og lånesider.

Start appen, velg bibliotek og logg inn på vanlig måte med lånenummer og PIN koden fra ditt bibliotek. Appen gir tilgang til alle bibliotek, og du kan enkelt skifte mellom bibliotekene.

Bibliofilappen henter du på App Store eller Google play.

 

 

 

Forleng lånetida på SMS.mobil2

(Denne tjenesten er desverre ikke tilgjengelig for tiden. Bruk heller appen BIBLIOFIL eller MappaMi dersom du ønsker å fornye lån)

Hvis du har nasjonalt lånekort , kan du sende "Bib forny og ditt nasjonale lånernummer" til 2242.
Eks: bib forny N000111111 til 2242. Tjenesten koster 2 kr. pr. melding.
Du får en SMS som kvittering med oversikt hvor mange lån som ble fornyet og første innleveringsfrist. Reserverte bøker, ukeslån og innlån fra andre bibliotek blir ikke fornyet.

 

Lån e-bøker ebok_applogo2
Folkebibliotek i Nordland låner også ut e-bøker. Rana bibliotek er med i et samarbeid mellom alle bibliotekene i Nordland, som innebærer felles base.

For å låne e-bøker må appen ebok_applogo2 lastes ned på nettbrett eller smarttelefon. Utlånsløsningen støtter nettbrett og telefoner med operativsystemene IOS (iPad, iPod, iPhone) og Android (Samsung, Sony, HTC med flere). eBokBib støtter ikke utlån av e-bøker til lesebrett eller datamaskin. Nettbrett som benytter Windows som operativsystem støttes foreløpig ikke. Men utlånssystemet utvikles stadig og leverandøren tar imot forespørsler fra brukere via bibliotekene om økt funksjonalitet.

Det er enkelt å bruke eBokBib. Logg inn med lånekort og PIN-kode. Da får du tilgang til å låne og reservere e-bøkene i fellesbasen.
Du kan laste ned og lese alle de fritt tilgjengelige titlene som er lagt inn i eBokBib.

Innføringsvideo i eBokBib​

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opprettet: 02.05.2014 14:53