Rana kommune - Forhåndsstemme i annen kommune eller annet fylke
Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoe r Logg på

Forhåndsstemme i annen kommune eller annet fylke

stemmeseddel

​Du kan forhåndsstemme i hvilken som helst kommune i hele landet.
Dersom du forhåndsstemmer i en annen kommune enn hjemkommunen din, vil stemmen automatisk bli sendt til hjemkommunen.  Du er selv ansvarlig for at stemmen din når frem i tide - Vær tidlig ute!

Studerer du utenbys, eller av andre årsaker ikke oppholder deg i din hjemkommune på valgdagen, må du huske å forhåndsstemme. Du kan forhåndsstemme i din studiekommune eller i hvilken som helst annen av landets kommuner.  Du er selv ansvarlig for å stemme så tidlig at stemmen kommer frem til din hjemkommune innen dagen etter valgdagen, det vil si tirsdag 12. september kl. 17.00.  Husk derfor å stemme så tidlig at stemmen kommer frem i tide med normal postgang - siste frist er torsdag 7. september.

 

Når du forhåndsstemmer i et annet fylke enn hjemfylket ditt, kan du bruke en generell stemmeseddel som er påført de registrerte politiske partienes navn, uten kandidatnavn.  Du må da krysse av for eller skrive på hvilket parti/gruppe du vil stemme på. Du kan også selv skaffe stemmeseddel fra hjemfylket ditt og bruke den hvis du ønsker å gjøre endringer.

 

Ta med valgkort og legitimasjon

En valgfunksjonær stempler stemmeseddelen, før du legger den i en stemmeseddelkonvolutt. Stemmeseddelkonvolutten og valgkortet ditt blir så lagt ned i en omslagskonvolutt, som du deretter legger i valgurnen. Stemmen blir sendt til din hjemkommune for opptelling.

 

 

Sist oppdatert: 24.08.2017 12:04:11
Dele innhold
​​​​

 

 

Rådmann:             
Ordfører:                  
Ansvarlig redaktør:  Webredaktør:          
​Robert Pettersen
Geir Waage 
Robert Pettersen
Kari Jørgensen
Sentralbord: 75 14 50 00
Epostpostmottak@rana.kommune.no                     
Servicetorget: 
Mandag kl. 09.00 - 15.00
Tirsdag - fredag kl. 08.00 - 15.00            

Besøksadresse:
Rådhusplassen 2, 8622 Mo i Rana
Postadresse: Postboks 173 8601 Mo i Rana
Org.nr:  872 418 032