Rana kommune - Ny lufthavn på Hauan i NTP

Av: Gisnås, Geir | Publisert: 20.04.2017 12:06:00 | Emneord: Forsiden
Hauan%20inn%20for%20landing

​Hauan inn for landing

​Høyre, FrP, KrF og V la i dag fram en pressemelding om enighet om å bygge ny stor flyplass på Hauan.

Det er enighet mellom Høyre, Fremskrittspartiet, Kristelig folkeparti og Venstre om å byggel ny lufthavn på Helgeland ved Mo i Rana.

I pressemeldingen fra de fire partiene heter det:

I forslaget til Nasjonal transportplan (2018 – 2029) går regjeringen inn for å bygge ny flypass på Helgeland ved Mo i Rana.  Det foreslås avsatt til prosjektet 1,47 mrd. kroner i statlige midler som fases inn i andre del av planperioden.

Partiene støtter regjeringens forslag og er videre enige om følgende hovedpunkter knyttet til finansiering og gjennomføring:

• Det legges til grunn at inntil 600 millioner kroner av midler fra kommunen og privat næringsliv kan gi oppstart raskest mulig.
  • Det skal etableres en dialog med lokale parter om en avtale som gir grunnlag for lokal medfinansiering og sluttføring med statlige midler fra andre periode.
  • Det åpnes for alternativ finansiering av prosjektet gjennom for eksempel utviklingskontrakt og offentlig-privat samarbeid. En slik finansiering skal godkjennes av Stortinget.

Punktene blir fulgt opp i Stortingets behandling av Nasjonal transportplan.

Stortingsgruppene i

Høyre                    Fremskrittspartiet            Kristelig folkeparti Venstre

Sist oppdatert: 21.06.2017 10:07:03

Kari Jørgensen