Rana kommune - Ny flyplass er en gladmelding til vår region

Ny flyplass er en gladmelding til vår region

Av: Gisnås, Geir | Publisert: 20.04.2017 09:15:59 | Emneord: Forsiden
Ordfører%20Geir%20Waage%20kopi

​Dette prosjektet vil gi vekst både i offentlig og privat sektor på tvers av kommunegrensene sier en meget fornøyd ordfører Geir Waage.

​Det legges opp til byggestart på ny stor flyplass på Hauan allerede neste år.

Regjeringen la onsdag 5. april fram forslag til Nasjonal transportplan hvor det settes av 1,47 milliarder statlige kroner til prosjektet.

Regjeringen foreslår i NTP å bygge ny lufthavn i Mo i Rana. Det settes av 1,47 milliarder statlige kroner til prosjektet. Det tas sikte på oppstart med lokale bidrag på opp mot 600 mill. kroner.

- Dette er veldig bra for regionen vår.  I dag er det ikke mulig å lande store fly mellom Værnes og Bodø. En strekning på nesten 70 mil. Det blir nå mulig.  Dette prosjektet vil gi vekst både i offentlig og privat sektor på tvers av kommunegrensene, sier Geir Waage, ordfører i Rana.

Regjeringen følger opp det tidligere regjeringer har sagt og Stortingets forventninger om å realisere en stor lufthavn.

- Vi jubler over beslutningen. Det er spesielt gledelig at regjeringen tar sikte på oppstart ved bruk av lokale bidrag i første del av planperioden. Dette er blitt ytterligere konkretisert gjennom en enighet mellom flertallspartiene i Stortinget (H, Frp, Krf og V) om oppstart «raskest mulig», sier Henrik Johansen, daglig leder i Polarsirkelen lufthavnutvikling (PLU).

Rana kommune har sammen med nabokommunene og næringslivet arbeidet hardt i ti år og stiller opp med en lokal medfinansiering på inntil 600 mill. kroner for å realisere en regional lufthavn. Det er derfor positivt at regjeringen vil fortsette dialogen med lokale aktører og finansiering og gjennomføring.

- Som ordfører i Rana kommune skal jeg sørge for at vi følger dette aktivt opp videre slik at vi kan starte byggingen av ny stor flyplass raskest mulig, sier Geir Waage.

flyfest_12%20kopi
Sist oppdatert: 20.04.2017 09:16:01